Kraker Trailers voert aanpassingen door in K-Force

Productontwikkeling is bij Kraker Trailers een proces wat continu in beweging is, laat het bedrijf weten. Meest recente ontwikkelingen zijn de nieuwe achterbumper en de vernieuwde verlichtingsplaat.

Vanaf februari 2022 wordt K-Force standaard geleverd met een vernieuwde achterkant. Door de veranderde wetgeving waren wijzigingen noodzakelijk. Dat was een mooi moment om ook meteen een aantal aanpassingen in het ontwerp van de achterkant te doen. Door de wijzigingen is de maximale bodemvrijheid 447mm en de overhang maximaal 189mm. De bumper is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Een gespoten bumper beschadigt sneller tijdens het gebruik. Een bumper van geanodiseerd aluminium is volgens Kraker sterk: de corrosieweerstand is verhoogd. Bij het anodiseren vormt zich een oxidelaag op de ondergrond. Er ontstaat een harde, slijtvaste laag. Dat zorgt volgens Kraker voor een betere bescherming tegen krassen en andere beschadigingen. De bumper en verlichtingsplaat vormen in de nieuwe constructie één mooi sluitend geheel en de verlichting is nu beter beschermd, zegt het bedrijf.

Klapbumper

Het is voor veel chauffeurs een bekend probleem: je moet lossen boven een bunker of stortbak maar de achterbumper zit in de weg. Zeker nu door de nieuwe regelgeving de bumper nog lager en verder naar achter is gepositioneerd wordt dat moeilijker. Vaak staan er ook nog stootblokken of een hoge rand rond deze losplaatsen die het extra lastig maken. Krakers biedt met een zogeheten klapbumper een praktische oplossing. Hij zorgt voor ongeveer 15cm extra vrije hoogte in opgeklapte positie. Een extra voordeel is dat de opgeklapte bumper buiten het losgebied valt. Daardoor zijn bumper en verlichting ook nog eens beter beschermd tijdens het lossen en blijft er geen materiaal op achter. Je bedient de bumper manueel met een knop aan de zijkant van de trailer. De bumper wordt pneumatisch gelift. Door de bumper op te klappen, eventueel in combinatie met de luchtvering in de hoogste stand, zet je je K-Force strak boven de bunker. Je lost daarna de lading moeiteloos, aldus Kraker.

 

 

DEEL HET