Kraker Trailers biedt Nano Clear als optie

Innovatie is een constant proces, vindt Kraker Trailers. Eén van de laatste ontwikkelingen is dat de schuifvloertrailers van de Nederlandse fabrikant optioneel worden voorzien van blanke coating “Nano Clear”, die de lak van de trailer volgens Kraker optimaal beschermt.

Nano Clear, ontwikkeld door Steur Coating, wordt toegepast in verschillende branches. Zonder te diep in detail te treden komt het erop neer dat Nano Clear een coating is die de laklaag van een trailer beter beschermt en er tegelijk voor zorgt dat de meest agressieve vervuiling met gemak is te verwijderen, aldus Kraker.

Geen hechting meer

Bij gebruik van Nano Clear kan niets zich meer hechten aan de lak. De nano-coating moet goed kunnen hechten op de laklaag van een trailer en daarom wordt de trailer voorbehandeld. De oxidatie-laag, niet altijd met het blote oog zichtbaar maar zeker aanwezig, moet eerst worden verwijderd. Dat  gebeurt door de trailer te stralen met droogijs, een schone en volgens Kraker milieuvriendelijke reinigingsmethode. De oppervlakte wordt brandschoon en krijgt een hogere energiewaarde. En dat is nodig voor een goede hechting van Nano Clear. Daarna wordt de kleurloze coating aangebracht, met als eindresultaat een trailer met een volgens Kraker vrijwel onverwoestbare laklaag.

Afvalvervoer

Voor Kraker Trailers is Nano Clear met name interessant voor trailers die ingezet worden voor afvaltransport. Om de zijwanden van deze voertuigen te beschermen tegen agressieve producten, zoals verfresten en bijtende stoffen, werd een Rollfix gemonteerd, een zeil dat bij laden en lossen de zijkant beschermt. Op zich een prima oplossing, maar met Nano Clear biedt Kraker haar klanten een oplossing die permanent is en zijn geen handelingen van de chauffeur vereist: de trailer is te allen tijde beschermd voor invloeden van buitenaf.

Doordat producten zich niet meer kunnen hechten aan de primaire laklaag, behoeft een trailer minder vaak te worden schoongemaakt en zijn bij het reinigen ook minder agressieve nodig. Ergo: de laklaag van de trailer blijft volgens Kraker in perfecte staat en de trailer heeft een langere levensduur.

 

 

DEEL HET