Kraker komt met eerste hybride schuifvloertrailer

Kraker Trailers introduceert na een gedegen ontwikkelingstraject het prototype van E-Force, de nieuwe hybride schuifvloertrailer. E-Force staat voor slimmer en schoner transport waarbij de fabrikant een brandstofbesparing claimt tot 20%. Hiermee luidt Kraker, na de introductie van K-Force, weer een nieuw tijdperk in in de transportsector.

Kraker Trailers is ervan overtuigd dat transport slimmer en schoner kan. Er worden, nu en in de toekomst, meer en zwaardere eisen gesteld aan de transportsector. Als fabrikant van schuifvloertrailers wil Kraker naar eigen zeggen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan de doelen zoals gesteld in het Klimaatakkoord van Parijs. In de toekomst wordt CO2-uitstoot naar verwachting door de overheid belast. Onder andere hierdoor wordt het voor transporteurs steeds belangrijker om zo schoon mogelijk te rijden. Daarom heeft Kraker Trailers E-Force ontwikkeld, een hybride schuifvloertrailer. Het prototype van deze trailer wordt momenteel uitvoerig getest en na afronding daarvan is E-Force beschikbaar voor de markt.

Hergebruik van opgeslagen energie

E-Force stelt transporteurs volgens Kraker in staat om schoner en goedkoper te werken: minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik. De energie die vrijkomt bij remmen wordt opgeslagen in een batterij en gebruikt voor de aandrijving van de middelste as tijdens acceleratie en bij het lossen. Ook kan met de opgeslagen energie de schuifvloer worden aangedreven. Dit levert volgens Kraker een brandstofbesparing op van 10-20%. Bovendien komt er minder CO2 vrij. Door slim gebruik van de dubbele koppeling op de elektromotor kan E-Force zowel een as als de hydropomp aandrijven. De elektromotor kan worden losgekoppeld van de as wanneer die niet wordt gebruikt. Dit zorgt voor aanzienlijk minder weerstand, aldus Kraker Trailers.

Noviteit van Zeeuwse bodem

Kraker Trailers is de eerste schuifvloertrailerfabrikant die met een dergelijke oplossing voor dit type voertuigen komt. Het bedrijf zegt leidend te zijn in de ontwikkeling van schuifvloertrailers en dat komt in het E-Force-concept weer duidelijk naar voren. E-Force is aan de ene kant een gunstige ontwikkeling voor transporteurs: hun directe kosten (brandstof) gaan volgens Kraker omlaag en toekomstige kosten (CO2-belasting) worden al onderschept voor ze zijn ingevoerd. Daarnaast sluit E-Force aan op de Europese vraag naar slimmer en groener transport. Kraker Trailers kiest er nadrukkelijk voor om ook in moeilijkere, globale economische tijden nieuwe producten te blijven ontwikkelen.

DEEL HET