Kraker: 'K-Force verovert Europa'

De nieuwe schuifvloertrailer van Kraker Trailers, de K-Force, verovert stormenderhand Europa, meldt Kraker Trailers uit Axel. In diverse branches wordt de K-Force ingezet, volgens de fabrikant tot grote tevredenheid van de gebruikers. Kraker Trailers mag uit heel Europa orders voor deze trailers optekenen, die geassembleerd worden met boutverbindingen.

Oost-Europa is in de voorbije jaren een groeimarkt voor Kraker Trailers gebleken en na de introductie van de K-Force eerder dit jaar is dat alleen nog maar verder toegenomen. Het Roemeense Grimar bijvoorbeeld kocht zes stuks van dit type. In Duitsland worden een aantal K-Force-trailers geleverd aan HR Trading en ook het Zweedse PNO heeft een serie van acht stuks gekocht.

Maar niet alleen de K-Force vindt volgens Kraker gretig aftrek, ook de andere, gelaste Kraker-trailers zijn nog altijd gewild. In Italië zijn verschillende CF-502’s verkocht. Deze trailer heeft twee zijdeuren van elk 6,2m breed. Dit maakt de CF-502 bij uitstek geschikt voor transport van lange of ondeelbare ladingen. Kraker Trailers heeft van dit type ook een light-uitvoering ontwikkeld, met een eigen gewicht van ca. 8325 kg. De specificaties van de standaard en de light-uitvoering zijn grotendeels hetzelfde. Beide hebben ook de kenmerkende in hoogte verstelbare bovenrand. Eén van de bedrijven die voor de CF-502 light heeft gekozen, is het Zwitserse Calag.

Kraker’s CF-200 is volgens de fabrikant eveneens een veel gekozen type. Deze trailer kan vrijwel onbeperkt aan de wensen van de klant worden aangepast. Afmeting, inhoud en de opties zijn allemaal in overleg vast te stellen.

Zo wordt de CF-200 ook met een dak naar keuze geleverd. De klant kan bijvoorbeeld kiezen voor een door Kraker ontwikkeld SafeRoof of, zoals AHA, voor een hydraulisch dak. Kraker’s één- of tweedelige hydraulische dak bestaat uit gestandaardiseerde componenten. De hydraulische motor die het dak aandrijft zit werkt in de stevige, gepunte bovenrand van de trailer. Zo wordt de motor tijdens het laden bovendien perfect beschermd. Desgewenst kan het hydraulische dak worden gecombineerd met een hydraulische achterklep.

DEEL HET