Kraker gaat voor Europees marktleiderschap

Kraker Trailers opende afgelopen zaterdag de nieuwe fabriek in Axel, die grenst aan het bestaande pand. De nieuwe fabriek stelt Kraker in staat de productie te verdubbelen, aldus het bedrijf. De opening valt samen met de introductie van de nieuwe K-Force trailer, waarvan het kenmerk is dat die sneller gebouwd kan worden en dat die gebout is in plaats van gelast.

Kraker zegt dat het marktaandeel verloor op de Europese markt, na de crisis. "We konden niet snel genoeg inspelen op het marktherstel. Tegelijkertijd bleek dat we onze trailers ook in Oost en Zuidoost Europa konden verkopen.  Dus de nieuwe trailer moest een hele andere schuifvloetrailer worden dan de bestaande generatie.''

Al eerder heeft op Trailertotaal de nodige info gestaan over de K-Force. Feit is dat de trailer dankzij het automatiseren van diverse processen en het uitblijven van lasprocedures, de K-Force in twee weken gebouwd kan worden en dat één trailer en twee kan meenemen naar klanten in het oostelijk deel van Europa. De andere twee trailers kunnen daar worden samengebouwd. Kraker werkt nu aan de mogelijkheid om vier trailers in een 45 voets container te vervoeren. Wanneer de fabriek volop draait, veracht Kraker de productietijd verder te kunnen verkorten. De K-Force is verder lichter dan de CF-generatie, Kraker zegt dat de nieuwe 7,3 ton weegt, zonder opties. Dit is een gevolg van een nieuw subframe dat Kraker ontwikkelde. Een ander kenmerk zijn de afgeronde hoeken, die laten zien welk niveau van afwerking Kraker zichzelf heeft opgelegd.

De productiekosten zijn voor Kraker ook lager, wat moet omdat volgens Kraker de prijzen sinds de crisis dalende zijn, ondanks dat de crisis nu voorbij is. Kraker verwacht dat met de nieuwe trailer het bedrijf een gooi kan doen naar Europees marktleiderschap. ''Trailers die gebout zijn in plaats van gelast, zijn sterker en gaan ook bij permanente overbelasting langer mee.  

DEEL HET