Kraker continueert sterke export

Het Zeeuwse trailermerk Kraker Trailers is steeds vaker op de Europese wegen te zien. Het merk wordt inmiddels in vrijwel alle Europese landen vertegenwoordigd en dat werpt zijn vruchten af. De kracht van Kraker Trailers is dat er op klantspecificatie gebouwd en geleverd wordt. Zo is er de standaard CF-BEST die door een uitgebreid optiepakket geheel op wens kan worden uitgevoerd. Bij de CF-200 serie heeft de klant zelfs de keuze uit een uiteenlopende maatvoering en een vrijwel onbeperkt optiepakket. Daarnaast zijn er diverse stuursystemen of bijvoorbeeld geïsoleerde uitvoeringen leverbaar.

De export begon ooit met zuiderbuur België en ook vandaag de dag is dat nog een belangrijk exportland voor Kraker. Onlangs bestelde Containers Maes nog twee nieuwe CF-200 opleggers met diverse opties waardoor deze opleggers geschikt zijn voor het vervoer van bouw afval. De opleggers zijn uitgerust met een 15-planks XHDI Bulkmover-vloer met extra Hardox-slijtstrippen aan de achterzijde. Een andere belangrijke Belgische klant is Transport Vervloessem. Ook deze klant bestelde onlangs twee nieuwe Kraker trailers voor met name het vervoer van pallets en bulkgoederen. Andere belangrijke exportlanden zijn Engeland, Polen en Duitsland.

Met name het actieve Duitse Kraker verkoopapparaat zorgt voor een grote order-intake. Ook hier valt op hoeveel klanten maatwerk bestellen. Een mooi voorbeeld vormen de opleggers van de firma Reuss. Deze opleggers zijn voorzien van een hydraulisch dak met een filterdoek dat in de constructie van het dak verwerkt is. Hierdoor kan de volledige bovenkant worden geopend en dat verbreedt de inzetmogelijkheden voor deze opleggers.

Om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de sterk stijgende vraag naar Kraker Trailers is de nieuwbouw van de fabriek in Axel inmiddels in volle gang. Door het uitblijven van een ‘echte’ winter ligt de bouw prima op schema. Rond de zomervakantie zal de nieuwbouw gereed zijn waardoor er al voor de bouwvak begonnen kan worden met de verhuizing van de productie.

DEEL HET