Kögel met nieuwe Novum naar IAA

Kögel komt naar de IAA met de nieuwe Novum generatie schuifzeilopleggers. Bij alle voertuigen van deze nieuwe generatie is een hoge mate van individualisering mogelijk. Dit omvat ook veel nieuwe individuele uitrusting, die het dagelijkse werk van de chauffeurs vereenvoudigt en veiliger maakt. Een daarvan is de nieuwe textiele insteeklat Kögel FastFix. Met een gewicht van slechts 495 gram en de beproefde spansluiting is de textiele insteeklat Kögel FastFix een lichte, snelle en gebruiksvriendelijke vervanging voor houten, aluminium of stalen planken. 

Kögel vervangt de planken door spanbanden en voldoet daarmee aan de eisen van de Code XL voor ladingzekering. Voor bepaalde beladingssituaties schrijven de normen VDI 2700 en Daimler richtlijn 9.5 een bevestigingssysteem voor om de lading op de pallet vast te zetten. Een voorbeeld is het transport van dranken en kleine ladingdragers. In de praktijk bestaan deze bevestigingssystemen meestal uit houten, aluminium of stalen planken. Deze zijn echter moeilijk te hanteren, moeilijk op te bergen en vormen een aanzienlijk veiligheidsrisico door vallen. Dankzij de textiele insteeklat Kögel FastFix behoort dit tot het verleden. In testseries, vergezeld door officieel erkende experts, heeft de textiele insteeklat Kögel FastFix niet alleen bewezen gelijk te zijn aan conventionele insteeklatten, maar zelfs nog beter te zijn. 

Eenvoudige en snelle handling

De textiele insteeklat Kögel FastFix is gemaakt van flexibel bandmateriaal waardoor ze in elke gereedschapskist passen. Voor een snelle, eenvoudige en veilige zekering van de lading wordt hij bij de middelste of hoekrongen geplaatst of verwijderd. Daarvoor zijn speciale geschroefde houders aan de rongen aangebracht, die indien nodig op andere hoogten kunnen worden bevestigd. Als de lat tussen twee rongen is geplaatst, kan hij eenvoudig met de spansluiting worden gespannen, om de gewenste ladingzekering te bereiken.

DEEL HET