Kögel claimt tijdwinst met FastSlider

Het optionele schuifzeilsysteem Kögel FastSlider is met onmiddellijke ingang leverbaar voor veel varianten van de Kögel Cargo, Mega en Lightplus schuifzeilopleggers van de NOVUM-generatie.

Dit systeem bestaat enerzijds uit een met mini-rongen verstevigd zeil dat voldoet aan de eisen van de opbouwsterkte volgens DIN-EN-12642-Code-XL. Anderzijds bestaat het aan de voorkant uit een snelsluiting waarmee het zeil binnen enkele seconden kan worden geopend en gesloten. Aan de achterkant bestaat het uit de in de praktijk bewezen zeilstang en ratel. Bij de Kögel Mega wordt zowel voor als achter gebruik gemaakt van een zeilstang en ratel. Met dit systeem speelt Kögel opnieuw in op de eisen van de auto- en drankenindustrie voor kortere laadtijden en het biedt de chauffeur een snellere, eenvoudigere en veiligere bediening tijdens het laden en lossen, aldus het bedrijf.

FastSlider werkt zonder buckles/spanners. Speciaal voor dit systeem ontwikkelde rollen zorgen volgens Kögel voor een soepele, probleemloze loop van het zeil. Bovenin lopen deze in een aluminium dakprofiel dat gecombineerd kan worden met een hefdak. Onderaan wordt een stalen profiel gebruikt dat aan de zijkant aan het chassis is vastgeschroefd. Het zeil voert daardoor bij het openen een consistente golfbeweging uit, waardoor het zeer compact kan worden samengevouwen. Het vasthouden van openwaaiende zeilen en de bediening van vervuilde buckles/spanners vervallen hiermee volledig.

Het Kögel FastSlider systeem is aan één of twee zijden verkrijgbaar en kan worden aangepast aan een breed scala van logistieke uitdagingen, zoals automotive-, dranken- of pallettransport. Het optionele Kögel FastSlider-systeem beschikt bij toepassing aan één zijde tevens over een Kögel Strong & Go integraal dakzeil en het betreffende schuifzeil voldoet aan de Daimler richtlijn 9.5. Als een oplegger aan beide zijden is uitgerust met het Kögel FastSlider-systeem, dan wordt eveneens een Kögel Strong & Go integraal dakzeil gebruikt.

DEEL HET