Kippende ESVE oplegger voor SBO Andelst

ESVE Special Trailers uit Lichtenvoorde heeft een kippend opleggerchassis geproduceerd met daarop een mixertank voor gietasfalt. De oplegger werd gebouwd in nauwe samenwerking met Linnhoff & Herne, producent van de tankopbouw.

Linnhoff & Herne was hoofdaannemer bij de bouw van deze oplegger. Tevens is deze Duitse onderneming producent van de tankopbouw. Het chassis is met nog geen vier ton bijzonder licht gebouwd wat resulteert in een hoog laadvermogen. De tank met inhoud weegt rond de dertig ton. De inhoud van de tank wordt onderweg met branders verwarmd om stolling tegen te gaan. ESVE monteerde Valx assen waarvan er één als liftas is uitgevoerd.

De oplegger wordt door SBO in Andelst ingezet voor het transport van vloeibaar gietasfalt. De unieke eigenschappen van gietasfalt zorgen er voor dat de markt voor dit product momenteel sterk groeit. ESVE heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met het bouwen van chassis voor deze bijzondere toepassing. Zo bouwde de Linchtenvoordse trailerbouwer eerder ook al LZV combinaties voor deze toepassing voor een Zweedse kland.

DEEL HET

Meer over...