IJzerleeuw ontvangt twee Pacton trailers voor vervoer staal

Pacton levert twee nieuwe trailers aan IJzerleeuw uit Zwolle. Met de schuifhuifsystemen zijn deze trailers perfect voor het vervoeren van staal.

De staalgroothandel IJzerleeuw houdt er een bijzonder logistiek proces op na. Bestellingen die voor drie uur ‘s middags worden gedaan, worden binnen een straal van 90 kilometer de volgende dag nog afgeleverd. "We zijn vooral een logistieke onderneming. Klanten houden geen voorraad aan, maar vertrouwen hiervoor op ons”, legt vestigingsmanager Johan van Essen uit.

Om dit waar te maken, beschikt IJzerleeuw over zes trailers voor het vervoeren van staal. De trekkers en chauffeurs zijn van de transportbedrijven Smit Transport BV uit Kampen en J. Wessels & Zn uit Vriezenveen. "Het is een manier van distributie die niet voor iedereen zo gemakkelijk is. Expertise hierin is van belang. We werken al lang samen met dezelfde transportbedrijven. Sommige van hun chauffeurs rijden al 35 jaar voor ons", zegt Van Essen.

Twee nieuwe
Twee nieuwe trailers van Pacton zijn nu aan het wagenpark toegevoegd. De trailers hebben een chassislengte van 12,8 meter en een totaal toelaatbaar gewicht van 32 ton. Beide assen hebben een draagvermogen van 11 ton, waarbij de achterste as gestuurd is. Op het speciaal aangepaste chassis monteerde Pacton de schuifhuif, die zeer geschikt is voor staalrijders. Het maakt laden via de zijkant of van boven eenvoudig. Het zeildoek van de kapconstructie kan eenvoudig en snel geopend worden.

Een standaard aluminium Netcap-framewerk kan men aan de voor- én achterzijde openen. Daarom is het voor en achter uitgevoerd met een stabiele, brede trolley. Afhankelijk van de hoogte en lengte van het voertuig worden hiertussen één of meerdere extra - smallere - trolleys geplaatst. Voor IJzerleeuw ging het om 7 lichtgewicht aluminium loopwagens. De 6 maal scharende aluminium schuifconstructie is in zijn geheel naar voor of achter te plaatsen. In samengeschoven toestand is de schuifkap 1,80 meter lang.

De trailers beschikken over een 28mm hardhouten vloer met stalen omegaprofielen en een TÜV-gecertificeerd, vast stalen kopschot van 1,78 meter hoog. Voor het transport van staal, zeker in combinatie met een schuifhuif, is ladingzekering en het ´opsluiten´ van de (deel)lading van extra belang. Daarom zijn vele rongkokers en bindogen te vinden in de trailers. De trailers zijn ook voorzien van maar liefst vier uitschuifbare opstaptrappen, een gereedschapskist van rvs en LED-verlichting rondom.

DEEL HET

Meer over...