Hoog bezoek voor Broshuis in Kampen

Op zaterdag 25 februari bracht VVD staatssecretaris van defensie Christophe van der Maat een bezoek aan één van Nederlands grootste Defensie exporteurs, Broshuis B.V. in Kampen.
Het familiebedrijf uit 1885 bouwt opleggers voor het speciaal transport, waaronder ook veel defensie-opleggers. 

Met de onlangs verkregen orders van o.a. het Amerikaanse leger is Broshuis inmiddels een bekend en toonaangevend bedrijf binnen de ministeries van defensie van verschillende landen. Naast Amerika kozen ook landen als België, Denemarken, het Verenigd Koningkijk, Nederland en Canada voor trailers uit Kampen.

Het bezoek was op initiatief van VVD kandidaat Tiemen Jan Van Dijk die samen met de partij de provincie intrekt voor de aankomende Provinciale Staten verkiezingen.

De staatssecretaris heeft het bedrijf en de diverse legeropleggers bekeken. Belangrijkste speerpunten van de meeting waren: 

  • Opleggers van US Army hebben een NATO stok nummer. Hiermee zijn de uitgebreide testen, die de NL defensie niet kan investeren, al gedaan en koop je een betrouwbaar en veilig product.
    het motto moet is daarbij bring our people safe home. Daarbij is niet de prijs, maar de kwaliteit en de specificatie leidend.
  • Daarnaast pleit Broshuis voor overleg over de ervaringen bij de andere NATO defensie partners. Zo wilde het Deense leger bijvoorbeeld 7- assers, maar werd er uiteindelijk toch gekozen voor 8- assers in verband met de samenwerking met het Amerikaanse leger binnen de NAVO. In geval van oorlog is de logistiek (zelfde equipment, maar ook onderdelen en bediening) belangrijker dan wat dan ook.

DEEL HET

Meer over...