Heavy Duty Schmitz Cargobull schuifzeiloplegger

Schmitz Cargobull presenteert tijdens de beurs Transport in het Deense Herning een heavy duty uitvoering van de schuifzeiloplegger. Dit type is geschikt voor een schoteldruk tot 18 ton en een totaalgewicht van 50 ton. De oplegger is speciaal bedoeld voor de Scandinavische markt.

De totaalgewichten in met name Scandinavië nemen de laatste jaren toe en ook in Nederland zijn hogere totaalgewichten toegestaan dan in Duitsland. Voor Schmitz Cargobull reden om met een extra sterke variant van de S.CS schuifzeiloplegger te komen voor deze markten. 

De KP+ oplegger zoals Schmitz Cargobull het model noemt is voorzien van een zwaarder kopschot met gewalste stalen profielen, een versterkte opbouw en een steviger dak en een versterkt achterkalf waardoor schade bij het aandocken minder snel ontstaat. De oplegger is zodanig uitgemeten dat hij ook onder drie assige trekkers past. Het chassis van de KP+ is extra verstevigd met doorlopende langsbalken zonder lasnaden. De wielbasis bedraagt 8.130 mm waardoor de achteroverbouw kleiner is. Dit levert een hogere schoteldruk op, en daar is men op gladde wegen in Scandinavië dol op.

DEEL HET