'HD'-variant van Kraker K-Force

Hoewel het kenmerk van de Kraker K-Force een geschroefde trailer is, komt het Zeeuwse merk met een Heavy Duty variant waar ook laswerk aan te pas komt.

In 2016 introduceerde Kraker Trailers de K-Force en luidde daarmee de nieuwe generatie schuifvloertrailers in. De geschroefde K-Force zorgde voor opschudding in transportland. Kraker Trailers heeft inmiddels naar eigen zeggen honderden trailers van dit type verkocht in heel Europa en daarbuiten. Nu voegt de Masters in Moving Floor Trailers een nieuwe trailer toe aan het gamma: de K-Force HD, voor heavy duty off road.

In sommige bedrijfstakken, zoals bos- en landbouw en de afvalsector, worden de trailers ingezet onder extreme omstandigheden. Voor deze extremiteiten kan een Kraker-klant nu kiezen voor K-Force HD, met een gelast chassis. Met dit nieuwe type tilt Kraker Trailers het bouwen op klantspecificatie naar een nieuw niveau: de K-Force HD kan met veel opties worden geleverd, zoals een afwijkende wielbasis, gestuurd en met 10 tons-assen. Ook kan de K-Force HD in een kortere uitvoering worden geleverd. De keuze is aan de klant, zegt Kraker.

Bij de K-Force HD zijn chassis en zijwanden volledig gelast, maar die worden met de achterdeuren, kopschot en dwarsligger door middel van bouten met elkaar verbonden. Kraker kan hierdoor meer mogelijkheden bieden ten aanzien van de lengte, schotelhoogte en bandenmaat. Volgens Kraker zijn meer opties leverbaar en brengt de HD 200 kg meer op de schaal dan een standaard K-Force.    

DEEL HET