Gestuurde Pacton voor Arnold Kant

Arnold Kant vernieuwde onlangs zijn materieel door een nieuwe trekker en een schuifzeiloplegger aan te schaffen. De nieuwe trailer werd een Pacton met twee gestuurde assen.

Kant Transport V.O.F. is een klein familiebedrijf, dat sinds 1962 actief is. Men vervoert hout- en bouwmaterialen, maar ook volumetransporten, naar bestemmingen in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. De schuifzeilenoplegger vervangt een volumecombi. Dat was een goed doordachte keus van Arnold Kant. "Ik heb 26 jaar uitsluitend met een combi gereden. Mijn broer en ik vervoeren van origine met name hout- en bouwmaterialen. Toch komt er meer diversificatie in het transportaanbod, ook voor collega-vervoerders. De mogelijkheid om zelf te kunnen lossen is een belangrijke extra."

De Pacton drieassige (twee assen gestuurd) schuifzeilenoplegger is van het type TRD.342.T-EP1. De achterzijde is geschikt gemaakt om meeneemheftruck te kunnen vervoeren. De trailer biedt een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De liftbare voorste en de achterste as zijn gemonteerd op draaikransen. Ze worden gestuurd door middel van stangen vanaf de kingpin. Het besturingsysteem met overbrengmechanisme van Tridec biedt verschillende voordelen. Kant: "Het voordeel is dat de trailer niet uitzwaait in de bochten. Zeker met een heftruck achterop is dat heel prettig als je door een woonwijk moet. Ook de bandenslijtage is hierdoor aanzienlijk minder."

Kant koos niet alleen voor Tridec-besturing, maar ook voor een langere wielbasis, om een betere gewichtsverdeling te krijgen. "De trailer kan nu best wat schoteldruk hebben. Daarnaast wilde ik vooral een mooie afwerking. Denk aan twee in kleur gespoten rvs-kisten en fraaie Alcoa Durabright velgen. En je kunt het stom vinden, maar de zijkant van de schuifkap - die kap kan naar voren en naar achteren geopend worden - vind ik altijd zo overdreven wit. Dat wordt heel snel smoezelig. Dus heb ik die met rood zeil laten bekleden. Alles klopt nu gewoon."

DEEL HET

Meer over...