Fraaie Schmitz Cargobull voor D. Veluwenkamp

Dennis Veluwenkamp transport uit Elburg heeft een Schmitz Cargobull ferroplast V7 koel/vriestrailer in gebruik genomen. De, bijzonder fraai uitgevoerde oplegger is PIEK gecertificeerd in verband met de bevoorrading van supermarkten.

De oplegger rolde al in december uit de fabriek maar moest daarna wachten op de nodige chips voor de koelmotor. Bouwheer uit Zeewolde bouwde de trailer geheel naar wens van Dennis Veluwenkamp op.

Gerwin van den Os van Bouwheer licht de uitgevoerde werkzaamheden toe: ,,Voor het laden en lossen hebben we een Dhollandia 2500kg laadklep gemonteerd met een plateaulengte van 1900mm, incl zijbeladingsbeugels zodat een losplaat aan de zijkant kan worden geplaats voor het zijdelings lossen. Het geheel is voorziek van een piek laag voor de certificering. De laadklep kan met een 4 knops afstandsbediening bediend worden, voor efficiënter laden en lossen. De deuren kunnen dmv rvs haken ook half geopend worden, zodat rolcontainers niet zijwaarts van de laadklep kunnen vallen.

Op de zijlijsten van de trailer is zowel boven als onder contourverlichting gemonteerd, waarbij de onderzijde over de gehele lengte mee knippert met het knipperlicht voor extra zichtbaarheid. Achterop de trailer zijn rvs lichtplaten aangebracht, waarin deense bloklampen gemonteerd zitten, inclusief dynamisch knipperlicht. Boven deze achterlichten zijn kleine flitslampen aangebracht, die aan gaan zodra de truck in zijn achteruit word gezet.

Bovenin het achterportaal zijn 4 extra combilampoen gemonteerd, zodat nu alle 6 de toplampen 3 functies hebben. verlichting, remlicht, en richtingaanwijzer. Ook is er een Orlaco camera geplaatst, zodat er bij achteruit manouvreren voldoende zicht is. Ook is er een secureseal slot op de achterdeur geplaatst, dat na het laden en lossen verzegeld word.

Aan de binnenzijde van de trailer heeft Dennis gekozen voor een verplaatsbare scheidingswand die tegen het plafond opgeborgen en verschoven kan worden, zodat combi ritten met zowel koeling als houdbare goederen vervoerd kunnen worden. Links achterin de bak zijn enkele beugels gemonteerd, zodat spanbanden netjes langs de wand opgeborgen kunnen worden, en er niets rondslingert. Zowel ladingbalken als gasveerstangen zijn bijgeleverd voor een goede ladingzekering. Aangezien de trailer dagelijks in de winkeldistributie rijdt is er gekozen voor een liftbare achterste as voor eenvoudiger manoeuvreren.

Het geheel werd despoten door spuiterij van Brummelen in Zeewolde. De wens was om de trailer in dezelfde kleurstelling te hebben als de DAF XF trekker die ervoor staat. Daarom is de gehele bak, inclusief de verlichtingselementen aan de achterzijde donkergrijs gespoten, en werd het gehele chassis incl laadklep contrasterend oranje gemaakt. De belettering op de bak en zijkisten werden in eigen huis bestikkend. Zo is de combinatie een opvallende verschijning in de steden en woongebieden bij de supermarkten.

Tekst en foto's: William Siben

DEEL HET