Fliegl schuifsystemen voor F. Eiland Transport

Transportbedrijf F. Eiland uit Heerde heeft twee Fliegl schuifsystemen in gebruik genomen. Het gaat om een truckopbouw en een oplegger.

De, geïsoleerde schuifbakken worden ingezet voor asfalttransport. Reden voor de aanschaf is dat er steeds vaker gewerkt moet worden in situaties waar kippers minder goed uit de voeten kunnen. Bijvoorbeeld met overhangende bomen en onder viaducten en in tunnels. 

Optimale isolatie

Een andere belangrijke reden is de geoptimaliseerde isolatie van de laadbakken. De temperatuur van het asfalt zal in de nabije toekomst dalen tot 150 graden om emissies te voorkomen en energie te besparen. De uitdaging is dan wel om het asfalt op de juiste temperatuur aan te leveren. Fliegl past isolatieplaten uit schuim toe van 7- tot zelfs 12 cm dik, tussen de stalen bak en de aluminium buitenwand voor een optimale isolatie.

Door de lagere temperatuur zullen er meer kleefmiddelen worden toegepast in het asfalt, wat zorgt voor aanhechting in traditionele kippers. De Fliegl schuifbakken maken gebruik van hardstalen schrapers die de laadbak schoon schrapen tijdens het lossen. Daardoor hoeft de chauffeur zelf niet meer handmatig de bak schoon te maken. 

Bijkomend voordeel is dat door het schuifsysteem het asfaltmengsel beter blijft. Bij een kipper valt eerst de groffe en koudere bovenlaag in de asfaltmachine, maar bij een schuifbak blijft het mengsel in takt. 

De Fliegl schuifsystemen zijn aangebracht op een Trias opleggerchassis en een MAN 10x2 motorwagen.

Beide zullen te zien zijn tijdens het Kipper Event op 7 en 8 juni in Harderwijk. Klik hier voor meer info!

DEEL HET