FBS dealer Green Energy Solar zonnecellen

FBS (FOJA Bedrijfswagen Service) levert en monteert sinds kort zonnecellen op vrachtauto’s, bussen, bestelwagens, aanhangers en campers. Het gaat hierbij om bijzonder robuuste zonnepanelen die tegen een behoorlijk stootje kunnen.

Een bijzonder kenmerk van de zonnepanelen van Green Energy Solar is dat ze gebogen kunnen worden, waardoor ze met de vorm van het dak mee lopen. Bijzonder is dat de panelen ook werken als een deel wordt afgedekt door schaduw. Zelfs na een beschadiging blijven de panelen werken. Om dat te demonstreren liet de Deense producent een gat schieten in een werkend zonnepaneel, dat daarna nog gewoon functioneerde.

Als toepassing denkt FBS vooral aan voertuigen die regelmatig stilstaan, zoals servicewagens, huurauto’s en huur opleggers. De zonnepanelen zorgen er dan voor dat de accu’s van bijvoorbeeld laadkleppen, koelmotoren en dergelijke opgeladen blijven.

Verder zorgt het bijladen van de accu’s er voor dat de dynamo minder hard hoeft te werken, wat een lager brandstofverbruik oplevert.

De zonnepanelen zijn leverbaar in een groot aantal afmetingen met vermogens tot maar liefst 960 wat. Voor dat laatste is wel het dak van een bakwagen nodig. Naast toepassingen in de transport- en bouwsector lijkt het systeem ook bij uitstek geschikt voor caravans, campers en boten.

Naast de zonnecellen levert FBS ook de bijbehorende omvormers, laadcontrollers en Powerstations en verzorgt de vakkundige montage. Alle producten kunnen in diverse configuraties/wattages geleverd worden.

DEEL HET