Elektrische WVT Kraan-Kipper trailer van VB

VB Trailerbouw heeft samen met Vossebelt Geesbrug een oplegger ontwikkeld voor Vrijbloed Transport. De oplegger is voorzien van een elektrisch werkende kraan- kippercombinatie waardoor er uiterst stil en milieuvriendelijk gewerkt kan worden. Als trekker staat er een volledig elektrische Framo truck voor de oplegger.

Deze eerste elektrische vrachtwagen in de bouw bestaat uit een trekker met oplegger met een elektrische kraan en kipperopbouw. De elektrische vrachtwagen vermindert de geluidsoverlast en heeft naar verwachting minder onderhoud nodig ten opzichte van een vrachtwagen met een dieselmotor. De actieradius met een opgeladen accu en inclusief oplegger is naar verwachting 150 kilometer. Op het moment dat de vrachtwagen definitief is goedgekeurd om de weg op te mogen en wordt ingezet op projecten, moet de praktijk uitwijzen wat de prestaties van de elektrische vrachtwagen precies zijn onder verschillende omstandigheden.

De hydrauliekpomp van de kipper en de autolaadkraan wordt volledig elektrisch aangedreven door de WVT unit. Door gedurende de nacht de accu's op te laden kan er een volledige dag gewerkt worden met de combinatie. Vrijbloed Transport zet de combinatie in voor KWS en het geheel is dan ook in de KWS huisstijl gespoten.

DEEL HET