Eerste elektrische Schmitz-koeler via TIP naar Cornelissen en AH

De eerste door Schmitz Cargobull gebouwde koeltrailer die vol-elektrisch functioneert gaat in Nederland rijden bij Cornelissen in opdracht van Albert Heijn. TIP is de dienstverlener.

Kenmerken van deze trailer zijn een koelmachine die werkt zonder dieselmotor en een energie-as die elektriciteit genereert gedurende de rit. Betrokkenen zetten de trailer in voor supermarktbevoorrading in binnensteden  met het oog op zero-emissiezones die in 2025 van kracht worden in diverse steden.

De komende periode wordt benut om ervaring op te dien met de elektronica van deze trailer en om ervaring op te doen. Bekeken wordt hoeveel elektriciteit de energie-as opwekt en hoeveel energie er gerecupereerd wordt tijdens het rijden. De koelmachine heeft een vermogen van maximaal 15,9 kW en een verwarmingscapaciteit van 9,1 kW. In plaats van een dieseltank voor de koelmotor, is er aan baterijpakket gemonteerd waar energie wordt opgeslagen voor de koelmachine. Met behulp van Schmitz TrailerConnect worden data verzameld.

DEEL HET