Eerste beelden van autonome, elektrisch aangedreven dolly

In het kader van het met Europees geld ondersteunde Aeroflex-project, hebben betrokkenen de eerste meters gemaakt met een autonome, elektrisch aangedreven dolly.

Nederland bereidt een proef voor met een A-Double combinatie. Die wordt hier ook wel Super Eco Combi genoemd. Het gaat om twee trailers die een combinatie vormen van ruim 32 meter. Cruciaal hierbij is de rol van de dolly, die beide trailers bij elkaar houdt en die meewerkt om de combinatie veilig door de bocht te krijgen.

Redenen om een hoogwaardige dolly te ontwikkelen zijn dat de logistieke dienstverleners niet te veel tijd willen verliezen op het terrein bij het dc van de klant. Daar de combinatie splitsen en vervolgens beide trailers stuk voor stuk voor het dock te rijden kost veel tijd. Zo veel tijd, dat wordt onderzocht in hoeverre het uit kan om een dolly autonoom, elektrisch de tweede trailer voor het dock te laten rijden. Uiteraard is de dolly gestuurd en is hij voorzien van een batterijpakket.

In Europa is het Aeroflex project, dat in eerste instantie de haalbaarheid van grote en zwaardere combinaties onderzoekt, hier onder andere op gericht. Via de link is een eerste filmpje te zien, hoe een prototype functioneert. Vanuit Nederland neemt Van Eck Trailers deel aan het onderzoek.

Klik hier om bij het filmpje te komen. 

DEEL HET

Meer over...