Duitse vervoerder met A-double onderweg in Finland

De Duitse vervoerder Philip Reich, werkend vanuit het noorden van het land, heeft bij Schmitz twee schuifzeiltrailers en een dolly besteld. Die wil hij in Finland koppelen tot een Super Eco Combi of zoals Schmitz het noemt ‘Eco Duo Trailer’. Het in Finland geldende GVW bedraagt 76 ton voor zulke combinaties.  

Reich werkt in Finland samen met TS Logistics Oy. Voor dit bedrijf legt Reich met de nieuwe 32 meter combinatie trajecten van 600 kilometer af. Op de heenweg onderdelen voor machines en terug meestal hout.  Reich zegt dat alle betrokken klanten blij zijn met het concept. Dat is logisch want er worden per rit een trekker en een chauffeur uitgespaard. Beide nieuwe trailers hebben zoals de Duitsers mooi zeggen een ‘heck Unterflurkupplung’ en ze hebben een gestuurde laatste as. De trailers staan op 55-serie banden en zijn verder uitgerust met een zogenaamd Powercurtain schuifzeil.

In Duitsland rijden twee trekkers de trailers naar de veerboot. Eenmaal in Finland worden de trailers met behulp van de dolly gekoppeld waarna het 32 meter lange span de weg op gaat. Om de trailers af te leveren, draafde niemand minder dan de topman van Schmitz Cargobull, Andreas Schmitz op. Hij zegt dat de Eco Duo Combi het voor de hand liggende concept is in het wegvervoer om efficiënter en duurzamer trailers door heel Europa te vervoeren, en dus niet alleen door Duitsland. Hij ziet voor zich dat dit op bepaalde trajecten gebeurt, waar ook de ruimte wordt gemaakt om zulke combinaties weer te splitsen.  

DEEL HET