Doordachte doorladers voor Van Wijk

E. van Wijk Logistics uit Giessen heeft drie nieuwe doorlaadcombi's in gebruik genomen. De combinaties werden opgebouwd en geleverd door Pacton Trailers uit Ommen.

Het gaat om drie DAF XF bakwagens met schuifzeilenopbouw en een drietal schuifzeilenaanhangwagens. De combinaties hebben speciale deuren met een extra scharnierpunt, om zo een doorlaadsysteem te realiseren.  

De motorwagens van DAF zijn voorzien van een schuifzeilenopbouw met schuifkap. De twee vlakke, aluminium achterdeuren zijn dubbelvouwend uitgevoerd vanwege het doorlaadsysteem. Daarnaast zijn de vrachtwagens voorzien van aluminium zij-afscherming voor het asstel, een pompwagenkist van aluminium, een led-strip als binnenverlichting en haken voor het ophangen van sneeuwkettingen. De Pacton twee-assige middenasaanhangwagens met schuifzeilenopbouw zijn van het type MXD.218.T. Hier heeft de voorwand van de aanhangwagens twee dubbelvouwende, aluminium opdekdeuren. Bijzonder is dat Pacton er in geslaagd is het eigen gewicht van de combinaties verder terug te brengen.

''Deze combinaties vormen voor ons de standaard voertuigen die we veel inzetten”, aldus Dick Bruin, fleetmanager bij E. van Wijk Logistics. “De levering betreft deels uitbreiding en deels vervanging van het wagenpark. Het gaat economisch beter en in de markt groeien de volumes. Dus we breiden uit, maar we vervangen ons wagenpark en materieel ook, om up-to-date te blijven. We vervoeren een breed palet aan goederen, voor een veelvoud aan klanten. In het stukgoederenvervoer is Van Wijk heel sterk in groepage en deelzendingen. Een laag gewicht van onze combinaties is daarom heel belangrijk. Net zoals een hoge insteek. In sommige gevallen vervoeren we hoge dan wel zware producten/materialen. Ons materieel moet echt multifunctioneel zijn.” 

Beste van twee werelden 

“Waar het grootste deel van de internationale vervoerders gebruik maakt van trucks met trailers, kiezen wij bewust voor de inzet van combinaties. Combinaties maken 90 procent uit van ons wagenpark voor internationaal vervoer”, zegt Bruin. “Dankzij het doorlaadsysteem kan de ‘bakwagen’ door de aangekoppelde aanhangwagen geladen en gelost worden. Dat levert logistieke voordelen op, zoals tijdwinst bij laden en lossen. Maar het levert, in vergelijking met een trailer, ook meer laadmeters op. Dankzij het doorlaadsysteem kunnen we bovendien de complete vijftien laadmeters ineens lossen. Het beste van twee werelden dus.”  

E. van Wijk Logistics heeft nog een drietal combinaties in bestelling bij Pacton. Hiervoor worden DAF CF trucks opgebouwd. Deze combinaties zijn bedoeld voor Benelux-transport. In totaal werkt de transportonderneming met een wagenpark van zo’n 320 transporteenheden, vanuit vestigingen in Nederland, Roemenië en Oekraïne.

 

 

 

 

DEEL HET

Meer over...