Details over Transformers trailer van Schmitz

Afgelopen september publiceerde Trailertotaal voor het eerst over het Transformers Project, een met Europese subsidie ondersteund project waarbij de trailer zoals we die kennen, op vele punten verbeterd wordt en waarbij de trailerassen worden gebruikt om energie te genereren voor de aandrijving van de truck.

Nu geeft Schmitz Cargobull nieuwe details vrij van wat men met de partners zo al ontwikkeld heeft om het doel te behalen van forse reductie van CO2 uitstoot.  De kern is een mogelijkheid om energie van de trailerassen om te zetten in elektriciteit. Die wordt opgeslagen in een batterij en wordt via een slimme regelaar toegevoerd aand e aandrijving van de truck. De accu die Schmitz Cargobull daar nu voor gebruikt, heeft een capaciteit van 22 kWh. Het elektrische systeem kan maximaal 80 kW genereren en een maximum koppel van 200 Nm. Het gehele systeem weegt 1140 kg. Hiermee kan de koelmotor worden aangedreven en kan, heel actueel, het hybridesysteem van de trekker worden ondersteund. Dit verklaart de deelname van Volvo en DAF aan het project. 

Verstelbaar dak

Opvallend is natuurlijk het verstelbare dak en achterkant aan de trailer. De achterdeuren kunnen hierbij inschuiven. Dit is ideaal vanuit aerodynamisch perspectief, maar natuurlijk niet vanuit perpectief van stevigheid voor de trailer en veiligheid voor de lading. De trailer is een studie, waarbij er nog niet is nagedacht over de ladingzekeringseisen, die in Duitsland toch zowat heilig zijn. De redenatie achter het verstelbare, lees verlaagbare dak, is dat trailers in de meeste gevallen niet helemaal tot de top volgeladen worden. De inzet is dus niet overal gegarandeerd. 

DEEL HET