Den Hartogh test tankcontainers van composiet

Den Hartog doet een praktijktest met tankcontainers van composiet materiaal. In het verleden hebben bedrijven zich hier flink de vingers aan gebrand, maar Den Hartogh heeft er het volste vertrouwen in.

Het gaat om tankcontainers met een capaciteit van 31.000 liter bij een eigen gewicht van niet meer dan 2230 kg. Dat betekent een verlaging van veertig procent ten opzichte van een traditionele tankcontainer. 

In het verleden zijn dergelijke proeven ook al uitgevoerd met tot nu toe onbevredigende resultaten. Waarschijnlijk heeft Den Hartogh nu een nieuw procede gevonden. Als gevolg van de gewichtsbesparing kan er volgens Den Hartogh per tankcontainer netto twee ton lading meer meegenomen worden. Dit resulteert weer in een kostenverlaging van vijf tot tien procent. Den Hartogh is verder onder de indruk van de veertig procent verbeterde thermische isolatie vergeleken met een RVS tankcontainer. Daardoor hoeven te lossen producten niet eerst weer voorverwarmd te worden, voordat ze gelost kunnen worden. Den Hartogh verwacht daardoor minder risico's bij de rit en een besparing op energie. 

De nieuwe tankcontainer is ontwikkeld met het Nederlandse bedrijf Tankwell.  De composiet tankcontainer heeft alle tests van de TÜV met glans doorstaan volgens de Rozenburgse tankvervoerder. Voor de nieuwe containers zijn certificaten verkregen voor ADR/CSC en RID. De praktijktests met de nieuwe tankcontainer vangen aan in december a.s.  

DEEL HET