Uturn trekt 2 miljoen aan voor verdere groei

Het nog jonge platform Uturn, een online marktplaats voor vraag en aanbod van containers, heeft vorige week een investering van 2 miljoen euro aangetrokken. Het groeikapitaal wordt ingezet om het platform door te ontwikkelen en internationaal uit re rollen, meldt het bedrijf op de eigen website.

Uturn is een online platform voor containertransport dat beoogt vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Om dit doel te bereiken, zocht Utirn  een strategische investeerder met veel ervaring in de industrie.

Onderscheid

Uturn onderscheidt zich naar eigen zeggen door de focus op (box)containers en op het platform model. Door direct contact te faciliteren tussen partijen in de transportketen, verhoogt Uturn de transparantie én efficiëntie. Partijen bepalen zelf de prijs voor het transport, die daardoor altijd marktconform is. Uturn ondersteunt vervolgens het volledige proces van “order to cash” te digitaliseren en te optimaliseren.

Sterke groei

Inmiddels zijn meer dan 150 opdrachtgevers en 1.000 vervoerder aangesloten. Sinds de lancering in 2018 is een groei van meer dan 700% op jaarbasis gerealiseerd. Resultaat: lagere kosten voor verladers en vervoerders, hogere bezettingsgraden en een duurzamere sector, zegt het bedrijf. Voor dit jaar staat de uitrol naar andere Europese havens en regio’s op de planning. Voor de ontwikkeling van het platform, staan “real-time visibility” en een zelflerend matching algoritme op de agenda, zegt het bedrijf.

DEEL HET