Dearman koelmotor op proef bij TIP

Het Britse Dearman en TIP Nederland zijn een samenwerking aangegaan om Dearman’s koelmotor, die werkt met vloeibare stikstof, te implementeren in enkele trailers die door TIP worden verhuurd aan vlootbeheerders.

Na volgens TIP succesvolle tests in Nederland en Italië, met een wereldwijd top 3 voedingsmiddelenbedrijf, presenteerde TIP de zero emissie koeltransporttechnologie van Dearman op haar recente Innovatie Platform. Zo konden organisaties vertrouwd raken met de schone, stille werking van Dearman.

TIP zegt dat het zijn leaseklanten steeds vaker ziet zoeken naar schonere en efficiëntere oplossingen voor trekkers die voor hun trailers rijden. De nieuwe samenwerking met Dearman betekent dat de klanten van TIP hun schonere aandrijfsystemen kunnen matchen met een schone koeloplossing.

Rogier Laan, Vice President Benelux van TIP: “We zien klanten vaak spelen met de vraag hoe om te gaan met zaken als duurzaamheid en het type te gebruiken trailers. We zien het daarom als onze verantwoordelijkheid om de beste partner te zijn voor deze onderwerpen. We ondersteunen innovatieve oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van onze sector. Daarom houden we de technische ontwikkelingen in onze branche nauwlettend in de gaten en testen deze regelmatig, zoals deze oplossing van Dearman.”

Khaled Simmons, Chief Commercial Officer van Dearman, vertelt: "De ondersteuning van TIP voor innovatie op het gebied van schone technologie is een belangrijke stap om vlootbeheerders in staat te stellen te voldoen aan de toenemende milieueisen van regelgevers, producenten van levensmiddelen en detailhandelaren. Het draagvlak voor diesel-gekoelde trailers verloopt langzamerhand. Dit vereist leiderschap van innovatieve leasemaatschappijen zoals TIP om de overgang naar schone alternatieven te ondersteunen.”

Dearman

Dearman commercialiseert schone, koude stroom uit vloeibare lucht in toepassingen die gebruikmaken van de revolutionaire gepatenteerde Dearman motor. De eerste toepassing van Dearman, zero emissie koelsystemen voor transport, is in gebruik in enkele van Europa's meest milieubewuste retailers.

DEEL HET

Meer over...