DAF XF met Hiab X-HiPro voor WOW

FBS Bedrijfswagens leverde onlangs een DAF XF480 FAN af aan Willem op Wielen. De DAF truck werd voorzien van een zware Hiab autolaadkraan en een fraai afgewerkte laadbak.

De autolaadkraan is een Hiab X-HiPro 558EP-6. De DAF is aan beide zijden voorzien van diverse RVS-kisten, uitgevoerd met zowel lades als deurtjes. Ook voor de accubak is een RVS-deurtje gemonteerd. Daarnaast zitten aan weerszijden tussen de assen uittrekbare, geborstelde RVS assenkisten, geschikt voor het opbergen van kettingen. Aan de achterzijde zit een zogenoemde RVS ‘tunnelkist’ onder het chassis door, voorzien van een vakverdeling voor het opbergen van de schuifladder, stophout etc.

De laadbak is uitgerust met o.a. een uitschuifbare trap, zijborden, breedtemarkeringsborden, diverse rongpotten en rongstraten, aan weerszijden 12 sjorogen (4 tons) in het randprofiel en in het ponton vijf 8-tons sjorogen. Ook zijn er 14 stuks opsteekrongen meegeleverd die aan de laadbakzijde in het kopschot opgeborgen kunnen worden.
 
Het geheel is afgewerkt met geborstelde RVS spatschermen en zijbeplating, diverse werkverlichting en ronde LED-achterlichten. Alles bij elkaar een prachtig stukje vakwerk van FBS Apeldoorn.

DEEL HET