DAF met zware autolaadkraan voor THS B.V. Sassenheim

FBS Bedrijfswagenservice in Apeldoorn is Hiab dealer, maar het bedrijf verkoopt ook compleet opgebouwde trucks met autolaadkranen en afzetsystemen. Klanten die snel behoefte hebben aan een speciaal voertuig kunnen daardoor snel geholpen worden met een huurauto of een truck uit de voorraad.

In dit geval was THS B.V. uit Sassenheim op zoek naar een vier trekker met een zware autolaadkraan. Bij FBS werd op dat moment de laatste hand gelegd aan een nieuwe DAF FAX.530 8x2 Space Cab met een 105 ton/meter Hiab autolaadkraan. Deze truck werd gebouwd voor de eigen voorraad van FBS Bedrijfswagenservice maar nog voor de voltooiing was hij al verkocht.

De autolaadkraan is een Hiab X-HiPro 1058 E-8 autolaadkraan met een acht voudig uitschuifbare mast. Daaraan is een vijf-voudig uitschuifbare JIB gemonteerd van het type JIB 175X-5. Zonder de JIB haalt de kraan een bereik van 19,4 meter. Op die afstand is het hefvermogen 3450 kg. Met de JIB is het maximale bereik 29 meter waarbij nog steeds 1240 kg aan last geheven kan worden.

Gedetaileerde afwerking

De vier assige DAF is voorzien van een complete opbouw met op maat gemaakte RVS kisten rondom, en een fraai afgewerkte gespoten tranenplaat waarbij de tranen terug geschuurd zijn. Verder is er een RVS olietank gemonteerd. Tussen de achterassen zijn uittrekbare RVS kettingbakken aangebracht. Er is veel aandacht besteed aan de opbouw, en met name aan de praktische zaken. Zo zijn er sleuven aangebracht voor het opbergen van de kunststof stempelplaten. Op het kistenkabinet achter de kraan is een rek voor ladders en een eventuele evenaar. Aan de achterzijde is het chassis afgewerkt met een RVS achterbumper met breedtemarkeringsborden.

Multifunctioneel

Achter de kraan is een een afneembare laadbak van 415 cm lengte aangebracht die op twistlocks staat. In de laadbak zijn extra rongpotten en zware sjorogen aangebracht. Onder die laadbak bevindt zich een opleggerschotel op een schuifframe. Tevens is aan de achterzijde een 40mm vangmuil koppeling gemonteerd.  Hiermee beschikt THS B.V. uit Sassenheim over een snel inzetbare, multifunctionele autolaadkraan die zowel als motorwagen, trekker oplegger als met een aanhangwagen ingezet kan worden. Intussen heeft FBS Bedrijfswagens al weer een identieke DAF truck besteld die op de zelfde manier opgebouwd gaat worden voor de voorraad.

DEEL HET