DAF met Hiab X-Hipro en uitneembare uitschuiftafel

FBS Bedrijfswagenservice in Apeldoorn heeft voor transportbedrijf Muilwijk & Zn. uit Leerbroek een DAF XF530 FAS voorzien van een Hiab X-Hipro autolaadkraan en een bijzondere carrosserie.

De DAF truck is voorzien van een uitneembare uitschuiftafel waardoor de vrachtwagen zonder deze tafel precies 10 meter is en dus zonder speciale ontheffingen alle speciale zones in mag zoals in Amsterdam.

De laadbak, zonder tafel, is 6 meter maar kan, met de tafel er in, verlengt worden tot 7 meter. In de achterbalk van de uitschuifbare tafel zijn voor de veiligheid van de medeweggebruikers ook alle achter, rem- en knipperlichten aangebracht.

In de laadbak zijn 3 rijen rongpotten gemonteerd en de nodige 8 tons sjorogen die ook gebruikt kunnen worden bij overstekende breedteladingen. De stalen delen van de laadvloer zijn afgewerkt met een antislip laag voor de veiligheid van de chauffeur.

De opbouw is voorzien van diverse RVS kisten met uitschuiflades onder de laadvloer, een RVS kist bovenop het kopschot (t.b.v. een 2-delige ladder en 8/5 tons van der Blij evenaar) en achter de verlengde deuren van de kopschotkist zit opbergruimte voor de rongen.

Onder de grote kist aan bestuurderszijde zit een stempelplaat van 1000x1000x40mm opgeborgen die bij het kranen onder 1 van de steunpoten gelegd kan worden om de steunpootdruk van deze poot over een groter oppervlak te verdelen. Alle RVS kisten, lichtbakplaten, zijskirts en spatschermen zijn geborsteld RVS om de wagen een superfraaie uitstraling te geven.

DEEL HET