D-Tec tanktrailer voor Sassen

Vorige week haalde Sassen uit Roswinkel hun nieuwe D-TEC mesttanktrailer bij ons op. De afgelopen jaren had Sassen gereden met een gebruikte D-TEC-oplegger en nu werd het tijd om deze te vervangen. Voor Sassen was het duidelijk dat het weer een D-TEC oplegger moest worden, om verschillende redenen: lichtgewicht trailer, het D-TEC stuursysteem, het geïntegreerde weegsysteem en de mooie afwerking. 

Daarnaast heeft D-TEC er samen met Sassen voor gekozen om een extra mangat en een bordes over de gehele tanklengte te monteren, omdat deze tanktrailer voornamelijk ingezet wordt voor drijfmestvervoer. Om toch flexibel te blijven en ook andere transporten te kunnen doen, koos Sassen voor een 100 liter tank als optie, zodat de laadruimte gespoeld kan worden.  De remelektronica is afkomstig van Knorr.

Speciaal aan deze trailer, die 7800 kg inclusief alle opties op de schaal brengt,  is de door Sassen aangebrachte reclame voor stichting Hoogvliegers. Sassen draagt deze stichting een warm hart toe en heeft toestemming gekregen om ook de nieuwe trailer eveneens met logo's van de stichting te beplakken.  

DEEL HET