D-Tec introduceert kippertrailers

Trailerfabrikant D-Tec introduceert op de MobiliteitsRAI een kippertrailer die is voorzien van het eigen stuursysteem van het bedrijf. De nieuwe trailer heeft hetzelfde kokerchassis dat we kennen van de containerchassis en de mesttrailers van het merk.

Belangrijke risico’s bij een kiepoplegger zijn het overhellen of omvallen van de trailer in gekiepte toestand door zijwind of scheefstand. De D-TEC gestuurde kipper wordt vervaardigd uit hoge treksterkte staal, waardoor het chassis licht geconstrueerd kan worden. Bovendien bestaat de D-TEC gestuurde kipper uit één centrale koker, die enorm torsiestijf is. Dit houdt in dat het chassis tien keer zo stijf is als een dubbelligger chassis. Hierdoor zal er minder vervorming van het chassis optreden en de kans op overhellen of omvallen is hiermee aanzienlijk kleiner. Dit biedt een groot voordeel, omdat in een agrarische omgeving de bodem vaak minder vlak is.

D-TEC Flexliner

De nieuwe trailer gaat Flexliner heten. De D-TEC gestuurde kipper kan ingezet worden voor verschillende markten en transporten, waaronder slib, graan, bieten, gerecycled papier, et cetera. De gestuurde kipper is dus flexibel inzetbaar.

Eerste leveringen

Vorig jaar produceerde D-TEC haar eerste gestuurde kipper en leverde deze aan Berkhof BV. Deze kippers zijn uitgerust met een Hardox-bak van 47 m³ en hebben een leeggewicht van 8.200 kg. Voor Van der Stelt BV bouwde D-TEC een speciale kipper voor het geurloos transport van slib. Inmiddels heeft D-TEC ook haar eerste tankoplegger voor transportbedrijf Van Leendert als kipper gebouwd, voor het transport van aardappelstoomschillen. Deze kiepende tanktrailer met pompopbouw, stuursysteem en een tankvat van 36 m³ heeft een leeggewicht van 8.450 kilo.

Aanvulling

‘Wij zien het als een zeer goede aanvulling op ons productenpakket. Hiermee kunnen we ons in de markt van de gestuurde kippers onderscheiden met de D-TEC kwaliteit en onze focus op een laag leeggewicht. Na de zomer verwachten we de eerste gestuurde kipper met aluminium opbouw van 55 m³ beschikbaar te hebben om als demo te rijden’, besluit Van Vlastuin.


 

 

DEEL HET