D-Tec B-Double ook voor Duitsland

D-Tec heeft, in samenwerking met Van der Most Transport BV een LZV B-Double ontwikkeld voor containertransport die voldoet aan de Duitse LZV eisen.

“In combinatie met een lichtgewicht vast 40 ft-chassis van D-TEC hebben we met de nieuwe LZV het optimum bereikt qua leeggewicht met een besparing van 1.500 kilo ten opzichte van onze andere LZV-combinaties”, vertelt Mark van der Most, transportplanner bij Van der Most Transport.

De LZV-combinatie van D-TEC is geschikt voor 3 x 20 ft containers of 1 x 20 ft en 1 x 40 ft container. Het voorste deel bestaat uit een Combidolly met daarachter een Flexitrailer, Portmaster of een 40 ft chassis. ‘Onze klanten bepalen zelf welke combinatie zij wensen. De ene klant gebruikt de LZV voornamelijk als combinatie, terwijl de andere klant veel wisselend werk heeft en soms ook alleen de tweede oplegger inzet voor transport. Die flexibiliteit is voor sommige klanten heel belangrijk’, aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin. 

30% lagere CO2-uitstoot bij LZV’s 

Van der Most Transport koos bij deze LZV voor een Combidolly met een vast 40 ft chassis om een zo laag mogelijk leeggewicht te creëren. Dit lage leeggewicht is onder andere bereikt doordat D-TEC zijn Combidolly herontwikkelde, wat resulteerde in een gewichtsbesparing van circa 200 kg.  ‘In combinatie met een lichtgewicht vast 40 ft chassis van D-TEC hebben we het optimum bereikt qua leeggewicht met een besparing van 1.500 kg ten opzichte van onze andere LZV-combinaties’, aldus Mark van der Most van Van der Most Transport. ‘Deze gewichtsbesparing was noodzakelijk om een LZV-combinatie ook geschikt en interessant te maken voor transporten naar Duitsland. Dit heeft onder meer te maken met het beperkte maximumgewicht in Duitsland (40 ton) voor wegtransport. Wij vinden het belangrijk om op de trajecten waar LZV’s zijn toegestaan deze nieuwe LZV ook te benutten. Het grote voordeel van een LZV-combinatie is dat we meer lading mee kunnen nemen en dat de CO2-uitstoot circa 30 procent lager ligt dan bij een reguliere combinatie.’ 

 

DEEL HET