Compacte Pacton aanhangwagen voor Haitema BV

Voor Grondboorbedrijf Haitjema BV uit Dedemsvaart bouwde Pacton een compacte drie assige schamelaanhangwagen met een hoog laadvermogen. In totaal heeft de aanhangwagen een lengte van 6,9 meter en een totaal toelaatbaar gewicht van 28.000 kg.

De aanhangwagen is compact uitgevoerd vanwege de combinatie met een extra lange motorwagen met telescoopkraan en een baklengte van zes meter. De drie assen zijn benodigd vanwege het veel voorkomende transport van 'gewichtige' big bags met grind en klei. 

De relatief lage (ongeveer 1 meter) schamelaanhangwagen heeft drie SAF luchtgeveerde onderhoudsarme assen met trommelremmen. Een tientons as voor en twee negentons assen achter, met dubbellucht banden. De voorste as van het tandemstel is uitgevoerd als liftas, electrisch bedienbaar vanuit de truckcabine. De as zakt automatisch bij een te zware aslast. Op het chassis bevindt zich een schakelaar om het asliftsysteem gedwongen te laten zakken. De Pacton-aanhangwagen beschikt over twaalf stalen velgen 17.5 x 6.75 (naafcentrering) met Goodyear banden 245/70 R 17.5. De oplegger heeft een Wabco elektronisch geregeld luchtdrukremsysteem EBS type 4S/3M, een anti-kantelsysteem (Wabco RSS), een Wabco Duomatic luchtaansluiting en een parkeerrem d.m.v. veerremcilinders.

Specifiek 

De aanhangwagen voor Haitjema beschikt over driedelige zijborden per kant, 40 centimeter in hoogte. Er wordt centrale vetsmering toegepast op de draaikrans en de assen. Andere opvallende opties zijn een achteruitrijdcamera, een tweetal LED-flitsers aan achterzijde, aangesloten op de zwaailampschakeling in de motorwagen. Specifiek is ook een in het kopschot ingebouwde trekhaakkogel. Aan het chassis zijn twee fraaie RVS-opbergkisten met elk twee schuiflades gerealiseerd. "De aanhangwagens zijn in de regel maatwerk. De lengte, de asuitvoering, trommel- of schijfremmen, bandenmaat, enkel- of dubbellucht en andere opties zijn variabelen. De klant specificeert alles naar wens", aldus sales engineer Martin Kosse van Pacton Trailers.  

120 jaar 

Grondboorbedrijf Haitjema BV te Dedemsvaart ontwerpt en realiseert grondboringen tot wel 1.000 meter diepte. Het bedrijf levert, installeert en onderhoudt complete systemen met alle bijbehorende componenten zoals pompen, leidingen, meet- en regeltechniek. Daarnaast beschikt men op de bedrijfslocatie te Dedemsvaart over een grote werkplaats voor het bouwen en onderhouden van het materieel en voor de prefabricage van installaties. Tevens is Haitjema marktleider in het realiseren en onderhouden van duurzame bodemenergiesystemen voor het koelen en verwarmen van grote gebouwen.

DEEL HET

Meer over...