C.H. Robinson breidt uit in intermodaal vervoer

Logistiek dienstverlener C.H. Robinson biedt diensten voor intermodaal transport aan. Dankzij de combinatie van verschillende transportmodaliteiten kunnen bedrijven hun carbon footprint als gevolg van het transport van goederen verminderen en worden supply chains duurzamer. Intermodaal transport biedt vervoerders, die grote hoeveelheden goederen over lange afstand vervoeren, niet alleen meer flexibiliteit, maar ook mogelijkheden om de efficiency van hun logistieke processen te verbeteren en kostenbesparingen te realiseren. Met zo’n 15 liter brandstof[1] kan een ton goederen ruim 700 kilometer over het spoor getransporteerd worden. Als eerste stap in de ontwikkeling van intermodale diensten start C.H. Robinson met intermodaal treintransport tussen de Benelux en Spanje., aldus het bedrijf.

Als de vraag in de markt verandert moeten ook de supply chains worden aangepast. “Met een toenemende vraag en een afnemende capaciteit als gevolg van de corona-pandemie, stijgen de transporttarieven”, zegt Olivier Gonon, directeur Capacity Management bij C.H. Robinson Europe. “Wij werken continue aan de verbetering van de dienstverlening voor onze klanten. Wij proberen hen op alle mogelijke manieren te ondersteunen, zodat ze hun logistieke processen zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren. Omdat de omstandigheden nu moeilijker te voorspellen zijn, is het belangrijk dat we zo goed mogelijk inspelen op hun behoefte en dat we hen een wereldwijd pakket van diensten kunnen aanbieden. Op basis van die uitgangspunten en in combinatie met ons streven naar de ontwikkeling van duurzamere supply chains - wij hebben ons gecommitteerd aan de reductie van onze wereldwijde koolstofuitstoot met 40 procent tot 2025 - hebben we besloten om te investeren in de uitbreiding van onze intermodale dienstverlening.”

Huckepack Trailers

“Om onze intermodale dienstverlening uit te kunnen breiden, gebruiken we trailers van TIP, een van de grootste trailer providers in Europa. De trailers van TIP zijn uitgerust met ‘TIP Insights’, een technologie die ons helpt onze klanten nog betere real time updates te geven”, licht Gonon toe. “De  technologie wordt met Navisphere geïntegreerd, waardoor we klanten kunnen informeren over de verwachte aankomsttijd van hun lading. Ze kunnen ook zien hoe de conditie van de trailers is en of er in de toekomst aanpassingen noodzakelijk zijn om de prestaties verder te verbeteren. Verkeersinformatie en voertuigdata waarschuwen voor overbelasting. Het gebruik van de huckepack trailers van TIP, die speciaal ontwikkeld zijn voor multifunctioneel gebruik en die voldoen aan de laatste veiligheidseisen voor toepassing in het railverkeer (inclusief TüV Code-XL, antidiefstalzeildoek, verzwaarde ladingvloeren, gereedschapskist, brandblusser, TIP telematica en nog veel meer) bieden ons een schaalbare oplossing met meer flexibiliteit en lagere kosten.

DEEL HET

Meer over...