Burgers, Seval en Bensel Cars maken stadshub overbodig

Carrosseriebouwer Burgers introduceerde in 2018 een distributiewijze, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van de Double Deck trailer en waarbij de Last Mile elektrisch wordt afgelegd, zonder dat een overslagfase aan de rand van de stad nodig is. Hier is toen de samenwerking met Seval e Cargo ontstaan.

Volgens Marco Kranenbroek van Burgers Carrosserie is het idee om met een Double Deck trailer met lading naar de stad te rijden, en daar een of twee elektrische, geladen last mile voertuigen te ‘lossen’ en de stad in te sturen, springlevend. “Het blijkt zelfs dat dit idee duidelijk meer potentie heeft. Uberhaupt wordt het gehele vraagstuk met betrekking tot elektrificering van binnesteden en andere gebieden met de dag actueler. Om die reden werken we nu niet alleen samen met Seval e Cargo, maar ook met Bensel Cars.” 

Meer mogelijkheden

In 2018 begon Seval e Cargo met de verkoop van het elektrische distributievoertuig C500 met een laadvermogen van 500 kilo op de IAA in Hannover. Volgens eigenaar Alex Severs zijn er sindsdien zo’n honderd voertuigen afgeleverd, voornamelijk in de foodbezorging, afval-inzameling, installatiewereld en bij binnenstedelijke renovatie. “Een mobiele hub, zoals Burgers daarmee kwam, in de vorm van een Double Deck trailer, maakt zeker deel uit van de mogelijkheden. Maar er zijn er meer. Daarbij werken we nu ook samen met Bensel Cars om tot de door klanten gewenste opbouw te komen,” aldus Severs.

Samenwerking met Bensel Cars

“We kwamen eind vorig jaar in contact met Bensel Cars uit Apeldoorn. Dit is een bekende naam in elektrische mobiliteit in de recreatiewereld, variërend van golfcarts tot aanverwante elektrische voertuigen op campings en bungalowparken”, legt Kranenbroek uit, die de beide heren uitnodigde voor een gesprek om wellicht tot een samenwerking te komen. Dat lukte. “Sinds begin dit jaar zijn we partner van Seval. Samen gaan Burgers, Bensel en Seval de verkoop in Nederland doen. Bensel Cars is daarbij ook nog servicepunt van Seval e Cargo. Met onze ervaring van ruim twee decennia in e-mobiliteit kunnen we steentje bijdragen aan het project om meer C500 voertuigen de weg op te krijgen, waarmee we distributie van uiteenlopende goederen in binnensteden kunnen verduurzamen, zonder dat daar een grote investering in bijvoorbeeld een stadshub aan te pas komt”, legt Robert van der Grinten van Bensel Cars uit. “Wij zijn al actief in andere branches, en door de samenwerking met Seval, kunnen we, dankzij de nu ontstane veelzijdige expertise, bijdragen aan een verbreding van de klantenkring en aan varianten waarin klanten de C500 willen hebben. In totaal hebben wij nu ruim 100 voertuigen op kenteken.”

Focus op zero-emissiezones

Voor Burgers, Seval e Cargo en Benselc Cars is het zonneklaar dat met de C500 de distributie in binnensteden wordt vereenvoudigd en verduurzaamd. “Dit, met het oog op de komende zero-emissiezones in steden. We hebben een proef gedaan met een technische groothandel die een landelijk netwerk heeft. Met een breedte van 1,40 meter kun je met een deugdelijke opbouw en een bijpassende aanhanger toch aan een laadvolume van 15 kuub komen. Uit praktijktests bleek dat de klant een grote besparing op de inzet van vrachtwagens zou gaan realiseren. Maar dan moet de interne logistiek ook worden aangepast. Dat stuitte op weerstand en dus ging de grote besparing op logistiek voor dit bedrijf toch niet door,” legt Alex Severs uit, die maar wil aangeven dat de potentie van de  C500 groot is, mits alle aspecten goed worden afgestemd. Kranenbroek vult aan: “Duidelijk is dat bij grotere goederenvolumes dit systeem beslist voordelen biedt in alle aspecten van de stedelijke logistieke operatie. Dankzij de samenwerking met Seval e Cargo en Bensel Cars, zijn we in staat om dit efficiënte en duurzame distributiesysteem ook in andere branches aan te bieden.”

Op de foto: vlnr: Robert van der Grinten, Marco Kranenbroek, Alex Severs. 

 

 

DEEL HET