Burgers introduceert de Sevic Cargo 500

Carrosseriebouwer Burgers uit Aalsmeer introduceert de Sevic 500. Dit is een elektrisch distributievoertuig dat volledig afgestemd op de hedendaagse wensen ten aanzien van duurzame inzetbaarheid van voertuigen in en om de steden en dorpen.

De Sevic Cargo 500 is 100% elektrisch aangedreven, zeer compact en daardoor geschikt voor bijvoorbeeld het rijden op fietspaden en/of in smalle straatjes. Burgers levert de Sevic naar eigen zeggen met een zeer complete standaard uitrusting. De Sevic Cargo 500 volgens Burgers hét antwoord op de vraag naar duurzaam 100% elektrisch vervoer met een 'uitstekende' prijs/kwaliteitverhouding.

Klanten hebben de keuze uit een laadvermogen van 500, dan wel 600 kg. De totale lengte is 3,70 meter en de breedte bedraagt 1,40 meter. Ook is er keus uit twee typen accupakketten, voor 80 en voor 160 kilometer actieradius. Burgers spreekt verder van een speciaal ontwikkeld veersysteem en schijfremmen rondom.

HET DC

Burgers Carosserie verkoopt de Sevic niet alleen, het ontwierp ook een systeem waarin de eigenschappen van de Sevic het beste tot hun recht komen, HET DC genaamd. Zo kunnen twee van zulke voertuigen mee in het onderste deel van een dubbeldeks trailer, inclusief laadvoorziening. Het bovenste deel van de trailer biedt net zoveel ruimte als een standaard trailer, zegt Burgers. De trailercombinatie kan aan de rand van de stad parkeren waar vandaan de geladen Sevic's vertrekken voor 'the last mile' naar de klant.

DEEL HET