Burgers Carrosserie overgenomen door Anders Invest

Het bijna honderd jaar oude Burgers Carrosserie heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van zogeheten Double Deck trailers. Het bedrijf heeft een omzet van circa 40 miljoen en biedt werk aan 85 mensen.

Na een periode deel te hebben uitgemaakt van de Chinese CIMC groep, kwam Burgers enkele jaren geleden op eigen benen te staan, met Ton Burgers en Jan Verweij als grootaandeelhouders.  Zij hebben hun aandelen verkocht aan Anders Invest. De huidige CEO, Jeroen Naalden, neemt ook een aandelenbelang in het bedrijf.

Burgers is naar eigen zeggen wereldwijd marktleider in de markt voor Double Deck trailers. Daarnaast heeft Burgers als specialisatie productie van op maat gemaakte carrosserieën en opleggers voor onder andere transport, logistiek en afvalbeheer.

Schaalvergroting

Burgers levert haar trailers aan bekende klanten waaronder Action, Zeeman en Jumbo. Daarnaast bedient Burgers klanten met onderhoud en reparaties vanuit service locaties in heel Europa. Met deze overname speelt Burgers Carrosserie in op het verder verduurzamen van transport wereldwijd. “Met Anders Invest is er een platform voor verdere professionalisering en schaalvergroting. De leverbetrouwbaarheid en kwaliteit blijft ook in de toekomst voor haar klanten gewaarborgd.”

Het bijna 100 jaar oude Burgers produceert Double Deck trailers en maatwerk trailers op haar locatie in Aalsmeer waar ze beschikt over een in-lijn assemblage en spuiterij. De Double Deck Trailer beschikt over circa 60% meer laadcapaciteit dan een conventionele trailer. “Niet alleen kan één chauffeur meer vracht vervoeren, de vergrote laadcapaciteit verhoogt eveneens de efficiency van de logistieke afhandeling”, aldus Burgers. Vanwege de vraag naar duurzame vervoersoplossingen en tekorten aan logistieke arbeidskrachten ziet Burgers nog veel groeipotentieel voor de Double Deck Trailer.

DEEL HET