Burgers Carrosserie exporteert Double Deck trailers

Onlangs leverde Burgers carrosserie een Double Deck Trailer af aan een klant in Chili. Het lijkt de opmaat voor een toename van exporten naar landen in alle hoeken van de wereld voor Burgers voor dit type trailer.

Directeur Ton Burgers legt uit dat zijn verkoopafdeling op de IAA van vorig najaar kennis maakte met deze nieuwe klant. “Maar zij hebben nog veel meer mensen uit verre landen op de IAA ontmoet. We verwachten dat het aandeel geëxporteerde Double Deck trailers flink zal toenemen de komende tijd. Denk dan aan landen als Japan, Australië, Zuid Korea, Zuid Afrika en Peru. In Europa leveren we al aan de meeste landen.”

Burgers legt uit dat de betreffende trailer supermarktwerk gaat doen in Chili. “Dit is een vervoerder die in opdracht van een supermarktketen rijdt. We hebben niks anders aan deze trailer aangepast dan anders. Hij is net zo gebouwd als we voor de Nederlandse supermarkten doen.” Het vervoer van de trailer naar zijn nieuwe habitat is door de klant zelf geregeld. Volgens Burgers is een reden waarom er zoveel belangstelling is uit het buitenland het overal heersende chauffeurstekort. “Je wilt daarom zoveel mogelijk meenemen binnen bestaande wettelijke maten.”

Gebruikte trailers

Burgers vertelt dat er inmiddels een flinke markt ontstaat voor gebruikte Double Deck trailers. “Die gaan inmiddels al naar landen als Polen, Griekenland, Italië en nog naar een aantal andere landen in Oost Europa.” Burgers zegt dat zij inmiddels zo’n kleine 2000 Double Deck trailers hebben gebouwd. Daarvan zo’n 800 stuks voor een retailer uit Zwaagdijk.

DEEL HET