Burgers Carrosserie breidt directie uit

Bij Burgers Carrosserie krijgt algemeen directeur Ton Burgers versterking van een nieuw team van directeuren. Daarmee schakelt het bedrijf voor op verdere groei.

Gedurende het afgelopen najaar heeft Ton Burgers twee nieuwe collega’s aangesteld met wie hij een directieteam gaat vormen waarmee het bedrijf wordt klaargestoomd voor verdere groei. Het gaat om een nieuwe commercieel directeur in de persoon van Marco Kranenbroek, die een bewezen staat van dienst in de sector heeft, specifiek in de trailerwereld. Verder treedt Jaap Hulshoff toe die zich over operaties ontfermt. Marco Kuitems blijft op zijn post als CFO. “Daarbij blijft Ton Burgers doen wat hij altijd al deed,  met dit verschil dat hij nu veel sneller overzicht heeft, wat het bedrijf slagvaardiger en efficiënter maakt”, aldus Kranenbroek.   

Opschalen

Maar er is nog een reden voor Burgers Carrosserie om het team uit te breiden. Kranenbroek zegt dat Burgers de komende tijd meer orders verwacht van nieuwe klanten. “Die klanten komen zowel uit ons land als uit het buitenland. Het betekent dat er nog meer voornamelijk Double Decks trailers in Aalsmeer gebouwd zullen moeten gaan worden. We staan aan de vooravond van een professionaliseringsslag, waarbij we natuurlijk nog wel te maken hebben levertijden en materiaaltekorten. De keten is hierbij zo sterk als de zwakste schakel, dus wanneer er één partij niet levert, dan kun je je trailer nog niet afleveren. Overigens gaat het nu best redelijk, dus dat biedt hoop voor de komende tijd.”

Digitaal paspoort

Kranenbroek zegt dat in het geval van de Double Deck trailers Burgers graag de vinger aan de pols houdt nadat de trailer bij de klant in de vloot is opgenomen. “In het geval van dit type trailer begint de klantrelatie pas echt na aflevering. Daarin gaan we nog flinke stappen maken. We willen elke nieuwe trailer een digitaal paspoort en de nodige telematica meegeven waardoor we altijd precies weten hoe die is opgebouwd. We organiseren sessies met werkplaatschefs om te horen waar ze bij het onderhoud van onze trailers tegenaan lopen. Ook willen we kijken of na een periode van tien jaar onafgebroken in bedrijf, de trailers weer gereviseerd aan een tweede leven kunnen beginnen bij de klant.”

Data delen

Uit de telematica waarmee Kranenbroek de trailers wil uitrusten, komt een stroom data. “Die wil ik zeker niet voor Burgers houden, maar juist delen. Dat is de kracht van data. Zodat toeleveranciers ook weten hoe hun onderdelen aan onze trailers zich gedragen. En niet onszelf of onze klanten kastjes laten kopen en zoek het dan maar uit met je data. Het uiteindelijke doel van het juist verwerken van de datastroom is om te komen tot een verbeterde inzetbaarheid van de trailer.”

Optimisme

Kranenbroek toont zich optimistisch over de trailermarkt van 2022. “Hoe het met de beschikbaarheid van materialen gaat lopen weten we nu natuurlijk nog niet. Dat is lastig in te schatten. Maar wanneer ik hier naar de orderboeken kijk en de reacties van klanten, dan is het voor ons zaak om de productie op te schalen. Precies dat is een hoofdreden waarom Ton Burgers de directie heeft uitgebreid.”

Op de 'personeelsfoto' vlnr: Jaap Hulshoff, Marco Kranenbroek, Ton Burgers en Marco Kuitems. 

 

 

DEEL HET