Bulthuis Moving Floor trailers voor DTC Surhuisterveen

DTC Surhuisterveen heeft een serie van acht moving floor opleggers besteld bij VB Trailerbouw in Bedum. Het gaat om Bulthuis opleggers met zowel een aluminium opbouw als chassis.

De nieuwe opleggers vormen deels een vervanging en deels een uitbreiding van de eigen trailervloot van DTC Surhuisterveen. Het bedrijf zet de zelflossende opleggers in voor het vervoer van met name afvalstromen en de recyclingindustrie. Daarbij worden de opleggers zowel nationaal als internationaal ingezet.

De acht nieuwe Bulthuis opleggers zijn voorzien van starre assen en hebben een inhoud van 92 kuub. De opleggers zijn uitgerust met een Cargo Floor aluminium vloer van zes millimeter. DTC Surhuisterveen ging over tot de aanschaf van de Bulthuis opleggers op basis van ervaringen. Louw van der West van DTC Surhuisterveen:  ,,Wij hebben veel ervaring opgedaan met verschillende producten in de markt. Bulthuis slaagt er in om een bijzonder lichte oplegger te bouwen met behoud van de door ons gewenste stabiliteit. Daarbij komt dat Bulthuis meedenkt in maatwerk oplossingen. Iedere trailer krijgt een vaste chauffeur en de wensen van de chauffeurs worden keurig ingevuld door Bulthuis. Verder is VB Trailerbouw net als wij een Noordelijk bedrijf en voor ons speelt dat ook een rol. Het belangrijkste is naast de kwaliteit van het product echter de relatie met VB Trailerbouw als onderdeel van Nijwa’’.

De opleggers zijn voorzien van Alcoa aluminium wielen, extra verlichting en gereedschapskisten. Verder is er veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak voor het afzeilen, maar ook voor het speciale vuilwerende zeil. Dat beschermt de zijwanden van de oplegger tijdens het laden van afval. 

De eerste twee opleggers uit de serie van acht zijn inmiddels afgeleverd. De overige zes worden in de komende maanden gefaseerd uitgeleverd. 

DEEL HET