Broshuis vlinderklep voor tram- en trein transport

Broshuis heeft een zogenaamde 'vlinderklep' ontwikkeld waarmee eenvoudig trams- en treinstellen geladen kunnen worden. De klep is een fraai stukje engineering van Broshuis en is geschikt voor alle spoorbreedtes.

De nieuwe vlinderklep maakt het mogelijk om met een bestaande semi-dieplader railvoertuigen te vervoeren. In het geval van de groene oplegger van Westdijk gaat het om een Broshuis 2+5 SL2 100 tons semi-dieplader. Deze oplegger kan met de nieuw ontwikkelde vlinderklep eenvoudig zonder hulp van buitenaf worden omgebouwd om zelfstandig railmaterieel te laden of lossen.

De vlinderklep wordt na aangekoppeld te zijn in rijstand verticaal vervoerd. In horizontale toestand verlengt de klep de oplegger met drie meter lengte. De klep is tijdens transport belastbaar tot maar liefst 24 ton. Hiervoor moet het achterkalf van de SL2 oplegger wel verstevigd zijn, dat spreekt voor zich.Door 

Door een ingenieus uitklapsysteem kan er een oprijbaan gemaakt worden waarmee zelfstandig geladen of gelost kan worden. De klep vouwt viervoudig uit en kan met losse raildelen op de gewenste lengte gemaakt worden. Door middel van verstelbare steunen kan de oprijbaan over de volle lengte ondersteund worden. De oprijhoek en spoorbreedte zijn verstelbaar waardoor altijd de juiste oplossing voorhanden is. 

Daar waar andere vervoerders de tram- en treinstellen vervoeren op modules of dieplader dolly combinaties kan Westdijk exceptioneel transport dit werk nu aan met een 2+5-assige SL-100-Tonner. Het grote voordeel ten opzichte van speciaal voor railmaterieel ontwikkelde opleggers is dat deze semi-dieplader ook zonder het 'vlinderklep' pakket het hele jaar ingezet kan worden. 

 

DEEL HET

Meer over...

Video's van Broshuis vlinderklep voor tram- en trein transport

  • Video bij:Broshuis vlinderklep voor tram- en trein transport