Broshuis test coating van TraffideckGo

Chemiegigant Dow introduceerde tijdens de IAA een nieuwe stroeve toplaag voor trailervloeren, onder de handelsnaam TraffideckGo. Aan de basis hiervan ligt een coating die zo stroef is, dat een trailer volgens de makers geen anti slipmatjes meer nodig heeft om lading te zekeren. De coating is in verschillende gradaties van stroefheid te bestellen.

TraffideckGo wordt sinds kort in Duitsland geleverd en het zal wellicht ook in Nederland op de markt komen, is de verwachting.  In Nederland heeft Broshuis een test uitgevoerd met een van zijn klanten. Dit is volgens Broshuis prima verlopen. Blijft het testwerk zich zo voorspoedig ontwikkelen, dan overweegt Broshuis deze coating ook op zijn trailers te gaan aanbieden.

Dow heeft een kunststof ontwikkeld die zorgt voor een stroefheid op de trailervloer. De leverancier zegt dat daardoor sneller geladen en gelost kan worden, waarbij de veiligheid bijvoorbeeld inzake ladingzekering, nooit in het geding is. Wat de meersprijs is van de coating is nog niet bekend. De coating kan in diverse kleuren geleverd worden zoals de foto laat zien. De kleuren maken het makkelijker om de mate van stroefheid   te onderscheiden. 

DEEL HET

Meer over...