Broshuis SL2-Trailer: De volgende stap

 

Met de SL2-Trailer zet Broshuis een nieuwe norm op het gebied van bodemvrijheid, hoogteslag en minder bandenslijtage.

Vandaag presenteerde Broshuis het antwoord op de nieuwste ontwikkelingen in de markt voor speciaal transport materieel. Nog lager en nog meer hoogteslag met minder bandenslijtage en met behoud van alle voordelen van de SL-Trailer zijn de steekwoorden.

De SL2-Trailer maakt wederom gebruik van onafhankelijke hydraulische wielophanging maar dan met een verder uitgewerkt systeem. Door toepassing van een minder hoge ligger is er een betere bodemvrijheid ontstaan, zegt Broshuis. Dit is met name van belang bij het op- en afrijden van ferry's, maar ook bij spoorwegovergangen. De nieuwe SL2-Trailer biedt met maximaal 720 mm volgens Broshuis zelfs meer bodemvrijheid dan pendelas trailers. De slag mag dan iets kleiner zijn, door de compactere langsligger ontstaat er volgens de Kampenaren toch meer bodemvrijheid.

Door een, op SL toegespitste, doorontwikkeling van het Broshuis stuursysteem, is het nu mogelijk links en rechts afzonderlijk aan te sturen. Hierdoor is de negatieve invloed van de stuurstangen op een andere rijhoogte voorgoed geschiedenis. Met volgens Broshuis als belangrijkste resultaat geen bandenslijtage.

Verdere innovaties zijn volgens Broshuis een geringere gevoeligheid voor onderhoud en schades. Een voorbeeld daarvan is de plaatsing van de veerremcilinders. Die zijn voortaan bovenliggend geplaatst waar ze volgens de fabrikant beter beschermd worden.

 

 

DEEL HET

Meer over...