Broshuis SL-Air 5: lichtgewicht met hydraulische besturing

Met de SL-Air 5 introduceert Broshuis een nieuwe, hydraulisch gestuurde oplegger met onafhankelijke wielophanging met luchtvering. Broshuis zegt hiermee een wereldprimeur in huis te hebben.

Broshuis presenteert het nieuws tijdens de Bauma 2016 in München die volgende week de deuren opent. Met de nieuwe SL-Air 5 denkt Broshuis een oplossing te bieden voor de vraagstukken rondom vijf-assige naloop gestuurde semi-diepladers. De nieuwe Broshuis is een oplegger met onafhankelijke wielophanging met een laadvermogen van maar liefst 70 ton.

Het nieuwe concept combineert de voordelen van een optimale stuuruitslag met een optimaal laadvermogen. Dat wil zeggen hydraulische besturing  gecombineerd met onafhankelijke wielophanging en 12 ton laadvermogen per as! Door de flexibel instelbare stuurconfiguratie kunnen de stuurassen, afhankelijk van het gebruik (in- of uitgeschoven), optimaal ingesteld worden. 

Luchtvering zorgt voor comfortabele ritten bij gevoelige ladingen waarbij het zwaartepunt uit het midden ligt. SL-AIR kan namelijk links en recht onafhankelijk van elkaar in- en uitveren. 

De SL-Air 5 is met een eigen gewicht van 13 ton ruim 2 ton lichter dan een vergelijkbare oplegger. Daarmee loopt Broshuis voorop in dit segment als het gaat om laadvermogen. De Broshuis primeur is live te zien tijdens de Bauma 2016 in München.

 

 

 

DEEL HET

Meer over...