Broshuis pendelas dieplader voor Van Schie

Van Schie Grond Weg en Waterbouw uit Mijdrecht heeft een nieuwe zwaartransport combinatie in gebruik genomen. Achter een nieuwe Volvo FM540 10x4 trekker is een Broshuis dieplader met hydraulische nek en vier pendelas aslijnen gekoppeld. De combinatie valt binnen de ballast ontheffing zoals die geldt in Nederland.

De oplegger is voorzien van een uitschuifbaar diepbed tot 695 centimeter. De breedte is 285cm, met verbreding tot zelfs 330 cm. De schoteldruk bedraagt 35 ton. De dieplader is voorzien van een scharnierbaar punt tussen het assenstel en het diepbed. Dat is daardoor op voorspanning te zetten. Met deze combinatie is Van Schie in staat om binnen de 100 ton totaalgewicht 60 ton netto lading te vervoeren. Om binnen de zogenaamde 'ballast vergunning' te vallen is de lengte beperkt gebleven tot 22 meter. 

Op de oplegger is een speciale bok geplaatst voor ondersteuning van de heistellingen. Dankzij de lage bouw van de Volvo FM trekker kan de mast van een heistelling op typisch Nederlandse wijze over de cabine vervoerd worden. Dat scheelt in de totale lengte van de combinatie. De Volvo trekker is voorzien van een ingebouwde console met een joystick voor de besturing van de Broshuis pendelas dieplader.

Van Schie zet de bijzondere combinatie in voor het vervoer van de eigen heistellingen en boorstellingen, maar ook voor het vervoer voor derden. 

DEEL HET

Meer over...