Broshuis: ‘Levertijden normaal ondanks reuzenorder’

Afgelopen zomer heeft Broshuis een grote order mogen ontvangen van het Amerikaanse leger. Dit houdt in dat er gestart mocht worden met de bouw van bijna 200 opleggers, allemaal op pendelassen. Broshuis zegt uit de markt te horen dat dit zou betekenen dat er geen ruimte meer zou zijn voor de normale orders.

“Maar niks is minder waar”, zegt Broshuis op zijn website. “We hebben namelijk speciale ‘projectenlijnen’, die al jaren worden ingezet voor diverse projecten. Dit houdt in dat de civiele orders geen hinder ondervinden van de grotere projecten zoals ‘defensie’ en dat de civiele orders op tijd afgeleverd kunnen worden”, zegt de trailerbouwer uit Kampen.  

“Wat betreft de kwaliteit kan gezegd worden dat deze situatie onze klanten voordelen biedt. Het Amerikaanse leger neemt namelijk alleen genoegen met de allerbeste kwaliteit om de veiligheid van hun militairen te kunnen garanderen. Inzetbaarheid en duurzaamheid zijn cruciaal. Dat waarborgen ze door niet alleen serieuze leveranciers te selecteren, maar ook door het uitvoeren van intensieve en destructieve testen op verschillende ondergronden. Naast deze testen met onze opleggers zijn bijvoorbeeld ook de pendelassen uitvoerig getest op onderhoudskosten, onderhoudsvriendelijkheid, gebruik en inzetbaarheid”, aldus het bedrijf.

“Daarmee staat vast dat deze opleggers van de hoogste kwaliteit zijn. Een belangrijk verschil met normale orders is ook dat een correctie achteraf niet zomaar kan,  aangezien dit invloed zou kunnen hebben op het geteste systeem. Zo’n wijziging moet dan eerst weer uitgebreid getest worden en daarna met terugwerkende kracht worden doorgevoerd op al deze opleggers. Het moet dus allemaal in één keer goed. De hogere eisen van defensie verlangen een nog hogere kwaliteit”, aldus Broshuis. “Dit betekent voor onze klanten geen hinder betreffende de levertijd, maar een hoge kwaliteit pendelas semi en een oplegger van topkwaliteit”, aldus het bedrijf in een verklaring.

DEEL HET

Meer over...