Broshuis hervat productie in juni na Corona stop

Op dinsdag 2 juni zullen de fabrieken van Broshuis de productie hervatten. Vorige week zijn de RIVM-maatregelen opnieuw versoepeld en zijn de fabrieken zoveel mogelijk coronaproof gemaakt. Inmiddels zijn ook de verschillende toeleveranciers weer op gang gekomen.

,,De regio Kampen was een zwaar getroffen gebied en we wilden hierom geen onnodige risico’s nemen. Veiligheid is echt onze hoogste prioriteit! We zijn met man en macht bezig om de fabriek veilig te krijgen en er zijn inmiddels weer voldoende persoonlijke beschermings middelen om in de fabrieken te kunnen gebruiken als de anderhalvemeter afstand niet gehanteerd kan worden. Hierdoor kan iedereen zijn of haar werk veilig uitvoeren" aldus directeur Pieter-Bas Broshuis.

De corona crisis zorgde ook voor een stagnatie in de onderdelenvoorziening van het bedrijf. Een trailer kent zomaar 1000 verschillende componenten en als één daarvan ontbreekt dan kan de trailer niet worden afgebouwd. Nu alle leveranciers weer op gang beginnen te komen kan ook Broshuis de productie hervatten. 

Door op 2 juni te starten met de productie kan Broshuis vrijwel meteen op volle kracht opstarten. Een deel van de klanten heeft wat langer geduld moeten hebben. Met betreffende klanten is nauw contact onderhouden en volgens Broshuis was er veel begrip voor de situatie. 

Vanaf 2 juni wordt er ook weer bezoek ontvangen in Kampen. Dit zal uiteraard alleen mogelijk zijn als de veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen. 

DEEL HET

Meer over...