Broshuis gigant voor Kandt

Broshuis heeft voor Kandt BV de grootste en zwaarste Broshuis dieplader ooit gebouwd. De oplegger is uitgerust met een jeepdolly met vier aslijnen pendelassen, een hydraulische nek en een achterstel met vijf pendelas aslijnen. Met deze dieplader kunnen machines tot 100 ton vervoerd worden.

De nieuwe oplegger heeft niet minder dan 36 banden op straat staan. Samen met de 12 banden onder de trekker vertegenwoordigt deze combinatie met 48 banden dan ook de natte droom van iedere bandenboer! Ook Groeneveld mag niet klagen trouwens. Die mocht niet minder dan zes (!) automatische vetsmeersystemen leveren voor deze Broshuis. Het mooie van de pendelassen is dat de gigantische dieplader ondanks zijn afmetingen en gewicht bijzonder wendbaar en stabiel is. Alle assen kunnen handmatig worden bijgestuurd en daarmee kan dus eenvoudig gemanoeuvreerd worden.

Het achterstel en het diepbed zijn relatief standaard Broshuis componenten, en ook het principe van een jeepdolly is gesneden koek in Kampen. Een jeepdolly met pendelassen was echter nog niet eerder gebouwd en dat vormde een uitdaging die Broshuis graag aan ging. Om ladingen tot 100 ton netto te kunnen vervoeren is de nek van de dieplader zodanig gebouwd dat hij 70 ton moet kunnen overbrengen op de dolly. Op zijn beurt brengt die jeepdolly dan weer 27 ton over op de schotel van de trekker. Dat zijn nog eens gewichten waarmee deze indrukwekkende combinatie uit de voeten kan. 

Het hele verhaal staat nu in BIGtruck online magazine, klik hier voor het complete verhaal!

DEEL HET

Meer over...

Video's van Broshuis gigant voor Kandt

  • Video bij:Broshuis gigant voor Kandt