Broshuis getroffen door ransomware aanval

Broshuis is getroffen door een ransomware aanval. Afgelopen weekend detecteerde de IT afdeling van de trailerbouwer uit Kampen de aanval. Hackers hebben zich daarbij toegang verschaft tot de systemen van Broshuis waarna de data versleuteld werd. Mogelijk is er ook data gestolen.

Direct na de ontdekking heeft Broshuis de nodige maatregelen getroffen om te zorgen dat de aanval zoveel mogelijk geïsoleerd werd en de mogelijke negatieve impact zoveel mogelijk beperkt. Op dit moment is nog onbekend wat de aard en omvang van de geraakte data is. 

Broshuis doet daartoe momenteel samen met externe specialisten onderzoek naar, evenals naar de oorzaak en gevolgen van de aanval voor de medewerkers, klanten, leveranciers en bedrijfsvoering. We zijn in contact met de autoriteiten en er is een melding gedaan bij De Autoriteit Persoonsgegevens.

,,Veiligheid en openheid staat bij Broshuis voorop. We realiseren ons dat de huidige situatie onzekerheid met zich meebrengt en dat raakt ons zeer. We werken daarom continu aan het behouden en versterken van onze veiligheid, ook op digitaal gebied. We gebruiken deze gebeurtenis om te leren en verder te verbeteren. We brengen u vanzelfsprekend direct op de hoogte zodra nieuwe informatie daar aanleiding toe geeft'' aldus algemeen directeur Pieter-Bas Broshuis. Voor eventuele vragen kunnen klanten terecht bij Harold Vorsteveld, CCO Broshuis BV.

DEEL HET

Meer over...