Broshuis breidt fors uit

Broshuis breidt fors uit in Kampen. Er verrijst een compleet nieuwe productiehal van 6000 m2 op het eigen terrein van 100.000 vierkante meter. De nieuw te bouwen hal heeft daarmee de oppervlakte van een voetbalveld.

De nieuwe fabriekshal gaat ingezet worden om stalen onderdelen zelf te snijden, buigen en te zetten. Dit gebeurt nu extern door toeleveranciers maar vanaf begin 2018 zal dit allemaal in eigen beheer worden genomen. Tevens zullen er in deze fabriek een aantal voorbereidende werkzaamheden gaan plaatsvinden waardoor er op de huidige locatie nieuwe productieplekken vrij komen om meer opleggers te kunnen bouwen.

Naast de productiehal investeert Broshuis ook in de nieuwste productiemiddelen. Er komt onder meer een nieuwe 2D lasersnijder, drie nieuwe zware zetbanken en een 3D profielenlasser. 

“We hebben bewust gekozen om alles zelf te gaan doen” Vertelt Pieter-Bas Broshuis. “Zo kunnen we nog sneller te werk gaan en kunnen we de kwaliteit het beste waarborgen. We staan bekend om de kwaliteit en stevigheid van onze opleggers. Deze status willen we graag behouden en dat vergt ook investeren in onze productiemiddelen. Over de afgelopen 10 jaren hebben we in totaal meer dan 30 miljoen geïnvesteerd in betere kwaliteit, meer capaciteit en vooral in efficiënter produceren. Daarmee investeren wij in de werkgelegenheid in Nederland” aldus de algemeen directeur. De nieuwe fabriekshal moet eind 2017 klaar zijn, dus ruim voor het komende Broshuis Event wat op 13 januari 2018 georganiseerd wordt.

DEEL HET

Meer over...

Video's van Broshuis breidt fors uit

  • Video bij:Broshuis breidt fors uit